Zoek
Sluit dit zoekvak.

De spirituele betekenis van een zonnestorm

Illuminate Body, Mind And Soul.

zonnestorm

De aarde wordt al eeuwenlang getroffen door zonnestormen. Het is een krachtig natuurlijk fenomeen dat zowel de wetenschappelijke als de spirituele wereld intrigeert. Een zonnestorm is een explosie op het oppervlak van de zon, waarbij enorme hoeveelheden energie en geladen deeltjes vrijkomen en zich met hoge snelheid door de ruimte bewegen. Deze uitbarstingen kunnen onze planeet bereiken en ons beïnvloeden op zowel fysiek als spiritueel niveau.

De impact van een zonnestorm op de aarde

Wanneer een zonnestorm de aarde bereikt, kan het het elektromagnetisch veld van de aarde verstoren. Dit kan onder andere leiden tot verstoringen in de navigatie van trekvogels die op dit veld vertrouwen, grote veranderingen in het weer zoals het ontstaan van stormen en aardbevingen en het falen van satellieten, wat op zijn beurt de luchtvaart en elektronische apparaten kan beïnvloeden en zelfs het elektriciteitsnetwerk kan verstoren.

Onze aardse lichamen hebben ook hun eigen elektromagnetisch veld dat zich buiten en rond onze aura’s uitstrekt. Het lichaam heeft veel werk te verrichten na zo’n zonnestorm: elke golf van uitbarstingen heeft tijd nodig om zich in de verschillende lagen van ons energiesysteem te integreren. Meestal voel je zo’n 2-3 dagen na een grote zonnestorm de symptomen en de impact ervan.

Check op spaceweatherlive.com of er recentelijk grote zonnevlammen waren.

Van chaos naar verlichting: collectieve ontwaking

Zonnestormen dienen als brandstof voor de collectieve ontwaking naar een hoger bewustzijn. Ze hebben de kracht om je met grote snelheid uit je ‘slapende staat’ te halen. Een paar jaar geleden was ontwaking meer een geleidelijk proces. Synchroniciteiten en zachte duwtjes van ontwaken waren als het wakker worden na een lange slaap. Omdat het collectieve ontwakingsproces nu wat verder is, kunnen deze shifts intenser worden ervaren.

De invloed van een zonnestorm op fysiek niveau

Op fysiek niveau kunnen we veel ascensiesymptomen ervaren tijdens elke zonnestorm. Denk hierbij aan vermoeidheid, een mistig geheugen, niet in staat om te focussen, vergeetachtigheid, wazige ogen, hoofdpijn, migraine, sinus- en griepachtige symptomen en pijnlijke gewrichten. Snelle veranderingen in lichaamstemperatuur, variërend van warm tot koud, verstoring van ons slaappatroon en het afwerpen van onze interne biologische klok. Ook emotioneel kunnen we voor heel wat schaduwwerk komen te staan, zoals het intens zuiveren van verouderde overtuigingen en patronen. Het loslaten van het trauma van dit leven en vorige levens, prikkelbaarheid, momenten van gelukzaligheid en euforische inzichten, nieuwe ideeën en helderheid van situaties waar eerst verwarring over bestond.

De invloed van een zonnestorm op spiritueel niveau

Op spiritueel niveau zijn zonnestormen van groot belang. Onze intuïtie en verbinding met de bron van ons bestaan zullen beginnen te versterken en psychische gaven kunnen zich verder ontwikkelen. Ascensie naar de 5e dimensie is geen fysieke ruimte of een object waar we naartoe bewegen. Het is de vibratie van onze energie die stijgt. Dit kan soms een beetje ongrijpbaar en verwarrend aanvoelen. Het doel hiervan is om het verhaal over alles wat we dachten weten compleet om te draaien. Om met een frisse blik te beginnen met het zien van wat voorheen ongezien was: een wereld die alleen maar uit liefde bestaat.

Misschien kunnen we ons nooit volledig voorbereiden op elke shift die voortkomt uit een zonnestorm. Vooral als je hoogsensitief en lichtwerker bent heb je mogelijk al onbewust de invloed van zonnestormen ervaren. De ene keer lukt het ons om onze dagelijkse routines voortzetten, terwijl op andere momenten rust en overgave nodig zijn. In andere gevallen moeten we aandacht besteden aan wat ons triggert en werken aan wat er naar boven komt drijven. Luister naar je lichaam, deze zal je altijd de weg vooruitwijzen. 

Het aanbreken van een gouden tijdperk

Er staat een nieuw gouden tijdperk van licht op het punt aan te breken. Een collectief bewustzijn dat de mensheid wenst te zien ascenderen naar een staat van waarheid en vrede, wederkerigheid, vrij van hebzucht, geweld en corruptie, in plaats van gedreven door angst zoals dat al vele generaties het geval is geweest. Een gemeenschap van zielen waarin we allemaal met elkaar verbonden zijn, waarin we ons heel en niet afgescheiden voelen. Mensen die dienstbaar zijn aan de mensheid, planten en dieren, en niet alleen aan hun eigen ego of eigenbelang. 

Misschien lijkt het een utopie, maar laten we ons toch laten meevoeren met de natuurlijke stroom van het universum en vertrouwen hebben in de enorme intelligentie en kracht die daarachter schuilgaat. Laten we ons laten leiden door liefde en vertrouwen in onszelf als mensheid.

Group 6 CopyCreated with Sketch.

Inschrijven nieuwsbrief

Laat jouw gegevens hier achter en wij doen de rest.
Maandelijks zal je op de hoogte gehouden worden.