Zoek
Sluit dit zoekvak.

Nieuwe maan januari 2024 in Steenbok: versimpelen en daadkracht

Illuminate Body, Mind And Soul.

nieuwe maan januari 2024 steenbok

Het jaar kan niet mooier starten met een eerste nieuwe maan in het aardeteken Steenbok. Met slechts elf dagen in 2024 is het (opnieuw) tijd om te reflecteren. Om de stilte in jezelf op te zoeken en te ontdekken welke verlangens er in je hart leven. Welke behoeften er om aandacht vragen en vervuld willen worden. En welke vormen van zelfexpressie staan te popelen om tot uiting te komen.

De nieuwe maan is een ritueel van zelfreflectie

De nieuwe maan symboliseert het vrouwelijke aspect, waaronder ons gevoelsleven en het intuïtieve ‘weten’. Het vertegenwoordigt het onzichtbare en onverklaarbare, datgene wat in ons leeft maar niet altijd zo makkelijk in woorden kan worden uitgedrukt. Het is vloeibaar, zacht, vervullend en warm. De nieuwe maan biedt een speciaal moment, een ritueel, waarin je wordt geleid door de heersende energie om dieper in jezelf te duiken en op onderzoek uit te gaan.

Naast ons emotionele welzijn, legt de nieuwe maan de nadruk op zelfreflectie. Dit kan op verschillende manieren worden beoefend, zoals schrijven, affirmaties, journaling, (geleide) meditatie en ‘zelfonderzoek’. Zelfonderzoek houdt in dat je jezelf vragen stelt zonder dat je per se direct de antwoorden hoeft te hebben. Tijdens de nieuwe maan draait natuurlijk alles om voelen, dus het is des te waardevoller als je niet te veel nadenkt maar juist gebruikt maakt van je intuïtieve vermogens. Wees moedig en duik diep in je gevoelswereld. Observeer liefdevol maar objectief wat zich daar afspeelt. Betrek ook je lichamelijke sensaties en energie erbij en voel wat ze je willen vertellen. De energie om ons heen draagt vaak informatie die we nodig hebben. Wanneer heb je voor het laatst echt de tijd genomen om hier naar te luisteren?

nieuwe maan januari steenbok

Steenbok stimuleert daadkracht helpt om dromen te verwezenlijken

Onder de invloed van de nieuwe maan in januari, die geworteld is in het aardeteken Steenbok, ervaren we een ‘boost’ van aardse daadkracht en praktisch handelen. Steenbok, als een teken van vastberadenheid en verantwoordelijkheid, functioneert als een soort brug voor het omzetten van dromen in realiteit. Waar bijvoorbeeld de Stier de tijd neemt voor het opbouwen van een stevige basis, doet de Steenbok dit met iets meer ambitie. Vooruitstrevend en toekomstgericht, met als doel om jezelf te ontplooien tot datgene wat door je heen geleefd wilt worden. Je zielsmissie. Je brengt als het ware de liefdevolle wens van God tot leven in de fysieke wereld.

Als je het gevoel hebt nog niet helemaal klaar te zijn voor bepaalde veranderingen, kan deze periode als spannend ervaren worden. Deze energie is bedoeld is om je uit je oude situaties en patronen te bewegen. En dat is precies waar Steenbok voor staat: beweging.

Kijk om je heen en besef dat alles voortdurend in verandering is. Het moment van nu is al voorbijgegaan, van de kleinste cellen in je lichaam tot de grootste bewegingen in het universum. De Steenbok herinnert je er simpelweg aan dat dit een integraal onderdeel is van het leven. Als je je durft over te geven aan dit natuurlijke proces, glijd je moeitelozer door het leven. Nog belangrijker om te onthouden is dat dit duwtje in de rug altijd vanuit liefdevolle ondersteuning is – omdat het de juiste tijd is – en niet bedoeld is om je ergens toe te forceren.

Nieuwe maan januari: duurzaam in actie komen

De nieuwe maan in januari moedigt je aan om concrete stappen te zetten, doelen te stellen en hard te werken aan het verwezenlijken van je dromen en ambities. Kijk eens diep in je hart tijdens een meditatie of schrijf een lijstje met je persoonlijke normen en waarden. Bekijk vervolgens op welke activiteiten, bezigheden en andere dingen in je leven hier wel en niet aan voldoen en reflecteer hierop.

Ook zorgt de nieuwe maan in januari voor nuchterheid en focus, waarbij de energie van Steenbok je ondersteunt bij het grondig aanpakken van taken en het bouwen aan duurzame successen in het leven. Niet geforceerd werken aan je toekomst dus, maar zeker wel met wat flinke stappen vooruit. Dat kan fysiek, maar ook spiritueel zijn. Vooruitgaan doet de Steenbok trouwens het allerliefst door het leven te versimpelen en zich te ontdoen van onnodige zaken.

nieuwe maan januari steenbok

De Steenbok benadrukt: Je hebt een bepaalde hoeveelheid energie. Aan welke projecten, activiteiten en sociale contacten besteed je dit en hoe effectief is dit? Welk effect heeft dit op je lichaam, je emotionele gesteldheid en op het gebied van zingeving? Hoe kun je bepaalde bezigheden vereenvoudigen en automatiseren? Welke dingen mag je loslaten? Denk bijvoorbeeld aan het efficiënter indelen van je huis door spullen of kleding die je niet meer gebruikt, weg te brengen naar de tweedehands winkel. Of het keuzes maken in de hoeveelheid projecten onder het mom van ‘less is more’. Ben je ondernemer? Dan kun je bijvoorbeeld nadenken over hoe je je werkprocessen kunt vereenvoudigen. Hoe kun je 80% van je energie besteden aan 20% van de activiteiten die ervoor gaan zorgen dat je dromen uitkomen?

Thema’s onder de nieuwe maan in Steenbok:

 • Gronding
 • Praktisch
 • Structuur
 • Geduld
 • Consistentie
 • Discipline
 • Zelfbeheersing
 • Ambitie
 • Vastberadenheid
 • Materialistisch
 • Visionair
 • Leiderschap
 • Eerlijkheid
 • Trouw
 • To the point

Benieuwd naar alle maanstanden van 2024?

Nieuwsgierig naar alle maanstanden van 2024? Ontdek het met onze maankalender! We laten je precies zien in welke tekens de maan staat en welke invloed dat kan hebben op jou.

nieuwe maan januari 2024 steenbok

Sanne-Lotte

Op 14 februari 2021 richtte Sanne-Lotte de Lightworkers Community op. Na een uitdagende periode in haar leven ontdekte ze het pad van bewustzijn, zingeving en energiewerk. Dit bevestigde wat ze diep van binnen altijd al wist: er is zoveel meer!
Group 6 CopyCreated with Sketch.

Inschrijven nieuwsbrief

Laat jouw gegevens hier achter en wij doen de rest.
Maandelijks zal je op de hoogte gehouden worden.