Search
Close this search box.

Volle maan in Steenbok op 3 juli 2023: werk en zingeving

Illuminate Body, Mind And Soul.

volle maan in steenbok

We beginnen deze nieuwe week met een volle maan in het teken Steenbok. De komende periode richt zich op het vinden van zingeving en verdieping, bijvoorbeeld op het gebied van werk, hobby’s en doelen. De zon staat in het tegenovergestelde waterteken Kreeft, dat draait om het trotseren van haar emotionele wateren. Beide tekens hebben elkaar nodig: Steenbok transmuteert emoties en diepe verlangens in gerichte doelen en maakt ze tastbaar.

De volle maan in Steenbok is een krachtige tijd om je bewust te worden van wat je moet loslaten om meer balans in je leven te kunnen gaan ervaren. Terwijl de Kreeft vooral wilt voelen, geeft Steenbok duidelijke kaders en richting aan deze emoties. Zo zijn ze niet langer een afleiding, maar worden ze juist effectief worden omgezet in krachtige motivator om je hartsverlangens na te streven en meer verdieping te ervaren.

De belangrijkste thema’s van de volle maan in Steenbok

Traditioneel gezien vertegenwoordigt de Steenbok het leefgebied van werk, carrière en reputatie. De Steenbok verlangt dat iedereen zijn of haar ‘levensdoel’ leeft. Dit kan betaald werk en ondernemerschap zijn, maar kan ook gaan over vrijwilligerswerk, hobby’s en andere bezigheden waar je betekenis en zingeving in ervaart.

Andere kernmerken van de volle maan in Steenbok zijn:

  • Ambitieus
  • Doelgericht
  • Praktisch
  • Realistisch
  • Gestructureerd
  • Gedisciplineerd
  • Lange termijnvisie
  • Creëren en bouwen

Je levensdoel is iets dat dat vanuit je ziel – vanuit een diep en onverklaarbaar verlangen – tot uiting wilt komen in de fysieke wereld. Het jouw unieke expressie die je deelt met de buitenwereld. De boodschap van de volle maan in Steenbok is om te leven vanuit je hart en met liefde voor jezelf, zonder je in te houden of aan te passen. Dit is dan ook de mooiste manier om bij te dragen aan de wereld: door helemaal jezelf te zijn en te ‘doen’ waarvoor je hier gekomen bent. Dit ziet er voor iedereen anders uit. Het is dus heel onwaarschijnlijk dat het pad van een ander ook het juiste pad is voor jou.

Volle maan in Steenbok: Leven en werken vanuit je kernwaarden

De volle maan in Steenbok is een uitnodiging om naar binnen te keren, je waarheid te vinden en deze naar buiten te brengen. Welke verlangens willen geleefd worden? Dit kan spannend en eng zijn, omdat de vaste kaders waar we ons soms zo stevig aan vasthouden, in de weg zitten van het vinden van ons werkelijke geluk. Wat zo veilig voelt, wat je ooit hebt aangeleerd of wat voor een ander werkt – is nu niet altijd relevant meer.

De volle maan in Steenbok laat ons zien op welke gebieden we geneigd zijn om van buiten naar binnen leven. En geeft je de liefdevolle herinnering om het andersom te mogen doen.

Het kan interessant zijn om je af te stemmen op de verschillende soorten bezigheden in je leven. Welke paden voelen helemaal integer? Waar gaat je hart sneller van kloppen? Of wat heb je nu al veel te lang meegezeuld als extra bagage op je schouders?

Vertrouw erop dat hetgeen waar je daadwerkelijk veel vreugde en enthousiasme van ervaart, het pad is wat je verder mag onderzoeken. Tegelijkertijd zal de volle maan Steenbok ook een licht werpen op de dingen die eigenlijk niet meer voor je bedoeld zijn en losgelaten mogen worden. Het stimuleert je om de verantwoordelijkheid te nemen en verandering aan te brengen in je even waar nodig. Je zult merken dat door verandering te accepteren en oude ballast los te laten, de levensenergie je weer volop kan opvullen met nieuwe energie.

volle maan in steenbok

Het toelaten en transformeren van emoties

De volle maan in Steenbok nodigt je uit om je te focussen op het vinden van je levensdoel. Om alles los te laten wat je afleidt van wat je het allerliefste wilt – inclusief je emoties – zonder deze af te wijzen. Hoewel het belangrijk is om aandacht te besteden aan je gevoelens, vraagt Steenbok je om ze te zien als informatie. Ze definiëren niet wie je werkelijk bent – je bent niet je emoties. Je bent ‘dat wat ze ervaart’. 

Je emoties kunnen je helpen te ontdekken wat echt belangrijk voor je is, maar ze hoeven je niet af te leiden van je pad. In plaats daarvan kun je ze zien als een poort naar het vinden van je ware zelf en wat voor jouw ziel het belangrijkst is.

Integreer dagelijkse rituelen in je leven die je helpen om in contact te blijven met jezelf en je emoties. Hierdoor geef je jezelf de ruimte en toestemming om te voelen – maar geef je ook kaders aan je emoties. Wanneer je weet dat je de ruimte hebt om je emoties te verkennen, zijn ze minder snel geneigd om op te duiken en je focus te verstoren. 

Door dagelijks tijd te nemen voor jezelf en je emoties, ben je bewust bezig met wat je emoties je willen vertellen en of je je nog op het juiste pad bevindt. Je kunt bijvoorbeeld mediteren, een dagboek bijhouden of een wandeling maken. Wat je ook kiest, zorg ervoor dat het iets is wat jou helpt om in contact te blijven met jezelf en om te groeien op je pad.

Belangrijke les van de volle maan in Steenbok: Selfcare rituelen zijn ook productief

Als we altijd maar in de actiestand zouden staan, zou dat ons uiteindelijk opbranden. Door voor jezelf te zorgen, kun je gemakkelijker en vanuit meer zachtheid vooruit in het leven. De volle maan in Steenbok vraagt ons dus om onze definitie van ‘productiviteit’ te herzien.

Je zult zien dat het vanuit ontspanning meestal beter lukt om praktische taken sneller en beter af te ronden. Maak tijdens deze volle maan in Steenbok van zelfzorg een prioriteit en weet dat alles in je leven erop vooruit zal gaan wanneer je opgeladen bent. Het gaat hier vooral over het creëren van een gezonde werk-privébalans en het begrijpen van de onderlinge verbondenheid van alles wat je doet. Alle leefgebieden zijn met elkaar verbonden en het een heeft ook altijd effect op het ander.

Hoewel het misschien niet voelt alsof je iets gedaan krijgt op een dag waarop je ‘niets doet’, herstel je je wel degelijk je geest en laad je je lichaam, geest en ziel op. Je hebt dan de kracht om je toekomstige taken aan te pakken vanuit ontspanning en vertrouwen – in plaats van uitputting en stress.

Laat vooral de druk los die je op jezelf legt tijdens deze volle maan in Steenbok. Verschuif je verwachtingen van wat je denkt te moeten doen om het gevoel te hebben dat je een pauze verdient.

Leer naar jezelf en je behoeften te luisteren. Laat eventuele schuldgevoelens los die optreden wanneer je een dag uitrust. Ruimte geven aan jezelf weg van je werk helpt je het te waarderen en het aan te passen indien nodig.

Als je ruimte creëert zonder deze gelijk op te vullen met nieuwe taken en strevens, heb je ook tijd om je ware levenswerk te ontdekken en je werk eventueel bij te stellen en aan te passen. 

Als je leert om stil te zijn, krijgt je intuïtie de kans om met je te communiceren. Bijvoorbeeld over de richting die je op mag bewegen of bepaalde randzaken waar je zo hard aan werkt maar die je eigenlijk afleiden van wat je werkelijk wilt. Als je je levenswerk nog niet hebt gevonden, zal een pauze van je dagelijkse taken tijdens de volle maan in Steenbok, je de tijd geven om naar je intuïtie te luisteren en je naar je doel te leiden. Tijd voor jezelf nemen is een van de meest productieve dingen die je kunt doen.

Lees ook:

Group 6 CopyCreated with Sketch.

Inschrijven nieuwsbrief

Laat jouw gegevens hier achter en wij doen de rest.
Maandelijks zal je op de hoogte gehouden worden.