Zoek
Sluit dit zoekvak.

Hoe Judith (56) haar huis verkocht om in een camper door Europa te kunnen reizen

Illuminate Body, Mind And Soul.

Je huis verkopen en met een camper door Europa reizen: Veel mensen dromen er stiekem van om hun dagelijkse routine achter te laten en in vrijheid de wereld te verkennen. Voor Judith (56) en haar man werd deze droom vorig jaar werkelijkheid. Na jarenlang te hebben getwijfeld, besloten ze vorig jaar de knoop door te hakken en op avontuur te gaan.

Van dromen naar doen: afscheid nemen van het bekende

Het idee om hun huis te verkopen en een reisavontuur te beginnen was al tijden een spannende droom. Het werd pas concreet nadat een uitdagende periode haar wakker schudde. ”Ik had een bijzonder sterke band met mijn jongere broer. De periode rondom haar ziektebed en overlijden was heftig. Twee jaar later overleed ook mijn vader en werd mijn moeder ziek. Met alles wat er nog meer in de wereld gebeurde, hadden we zoiets van: is dit het nou, het leven?’’

Samen met haar man woonde Judith in het centrum van Alphen aan de Rijn. Dat werd op een gegeven moment te druk. Ook de energie voelde voor hen niet meer goed. ”Een andere motivator was de sleur van het dagelijks leven. Je staat op, je gaat naar je werk, je komt thuis, je doet huishouden, je kookt en dan is het avond en zit je weer in je huis.”

Tussen dromen en doen zit een grote stap. Judith en haar man hadden zo sterk het gevoel dat ze dit moesten doorzetten, dat ze vol vertrouwen hun oude leven loslieten om zo een nieuw avontuur te verwelkomen.

‘’Natuurlijk is het even slikken dat je bepaalde dingen achter je moet laten, zoals je familie en vrienden. Maar we hadden er al zolang naartoe geleefd, dat de laatste life-events de druppels waren die de emmer deed overlopen.’’

Door deze heftige ervaringen achter elkaar werden Judith en haar man continue teruggeworpen op zichzelf. ‘’Soms doet iets zoveel pijn, dat je juist dichterbij jezelf komt. Je vraagt jezelf af: Waar gaat het leven eigenlijk om? Waar word ik echt blij van? We hebben een beperkte tijd hier en we moeten er wat moois van maken. In ons geval, besloten we om ons huis te verkopen, in een camper te gaan wonen en rond te reizen.’’

Drie maanden zorgeloos rondreizen door Europa

Na de verkoop van hun woning, gingen Judith en haar man eerst samen drie weken met hun dochter op reis. ”Onze dochter ging de eerste drie weken met ons mee. Zo konden we wennen aan het idee van rondreizen, het wonen in een camper en nog even als gezin quality-time doorbrengen.” Ondanks dat ze soms geconfronteerd werden met bepaalde gevoelens of situaties, hadden ze geen moment spijt van deze beslissing om alles achter te laten en hun droom na te jagen. Het gezin bracht drie weken door in Zweden en vervolgens reisden Judith en haar man samen door naar België, Frankrijk, Normandië, de Pyreneeën, Spanje en Portugal en visa versa richting Nederland.

Tijdens het reizen ontmoetten ze veel mensen met vergelijkbare ideeën. Ze kwamen gelijkgestemde individuen tegen die ook kozen voor een leven van reizen en ontdekken. Ze deelden verhalen en ervaringen met andere reizigers, voornamelijk oudere stellen die regelmatig in Portugal, Mallorca en andere mooie plekken verbleven. De ontmoetingen met mensen van verschillende nationaliteiten en achtergronden verrijkten hun reis enorm.

Hoewel ze genoten van hun reis en de vrijheid, besloten ze uiteindelijk om met kerst terug te keren naar Nederland. Ze kozen voor campings die het hele jaar open waren, zodat ze dicht bij hun oude woonplaats konden zijn, vlakbij familieleden en hun dochter.

Reizen in de toekomst: Pendelen tussen Nederland en Zweden

Nu ze een basis in Nederland hebben, zijn ze van plan om te pendelen tussen Nederland en Zweden. Ze zijn vooral geïnteresseerd in het gebied rond het meer van Jönköping, waar hun buren al vijf jaar geleden naartoe zijn verhuisd.

‘’Het plan is om een leuk huisje te kopen en volledig in onze smaak te renoveren. Voor nu zijn we bezig met de voorbereiding voor de bouw van een Tiny House in Nederland. Ons idee is om dan te gaan pendelen tussen Nederland en Zweden – met Nederland als basis – om dan te voelen en ervaren, hoe het is om in Zweden te wonen.’’ Vertelt Judith.

Emoties en twijfels tijdens het reizen

Hoewel Judith en haar man genieten van het avontuurlijke leven, zijn er ook momenten geweest waarop ze twijfels hadden. Zo werden ze door het samenleven in de kleine ruimte van de camper gedwongen om anders te gaan met emoties en confrontaties. 

‘‘Ook kon mijn man niet goed aarden in het zuiden van Europa, hierin was het belangrijk dat we open en eerlijk bleven communiceren over onze bevindingen en gevoelens.” 

Gelukkig konden Judith en haar man tot een oplossing te komen die voor beiden goed voelde. Ook terugkeren naar Nederland en zich daar weer vestigen was in het begin moeilijk, dit omdat ze hun reizende levensstijl moesten loslaten. Toch zijn ze vastbesloten om hun droom van wonen in Zweden na te streven en te genieten van de prachtige natuur en de mogelijkheid om hun toekomstige projecten te realiseren.

reizen met camper
Judith en haar man tijdens hun grote avontuur

Intuïtie als een belangrijke leidraad in het leven

De spirituele ontwikkeling en verbinding met het hogere waren voor Judith ook een belangrijk onderdeel richting dit nieuwe leven op wielen. Haar intuïtie werd de afgelopen jaren een steeds belangrijkere leidraad in haar leven. 

Tijdens haar zoektocht naar zelfontdekking kwam yoga op haar pad. Ze realiseerde zich dat yoga een holistisch systeem was om in contact te komen met haar lichaam en emoties. Zo leerde ze dat dit yogapad een manier was om zelfonderzoek te doen. Het bracht inzicht en manieren om met haar hooggevoeligheid om te gaan. Later volgde ze een yogateacher opleiding en werd uiteindelijk zelf een yogadocente. Yoga bracht haar lichaam en geest in harmonie en gaf haar de tools om haar intuïtie te volgen.

Het was een prachtig proces om te ervaren en te ontdekken wat het leven nog meer te bieden heeft. Ik raad het iedereen aan.”

Naast yoga ontdekte ze ook het pad van Reiki, een vorm van energetische healing. Reiki opende nieuwe spirituele dimensies voor haar en versterkte ook haar intuïtieve vermogens. Door Reiki te combineren met yoga vond ze een gouden combinatie waarin ze nieuwe talenten ontwikkelde.

Tegenwoordig doet Judith ook zielsafstemmingen, Akasha Readings en mag ze spirituele leiding ontvangen via channeling. “Tijdens mijn reis werd ik hierin begeleid door mijn gidsen.” voegt ze toe. Deze prachtige energetische channelings deelt ze op haar Instagram-pagina, zowel voor haar persoonlijk als voor het collectief.

‘’Wat ooit als iets magisch en onbereikbaar leek, wordt geleidelijk aan een normaal onderdeel van het leven. Het proces van spirituele groei en bewustwording is zowel fascinerend als ‘normaal’. Het is zo mooi dat spiritualiteit een onderdeel kan zijn van het dagelijkse leven.’’

Van droom naar werkelijkheid

Ook al kan het leven soms een worsteling zijn en kun je door verschillende dingen worden afgeleid, toch is Judith dankbaar dat ze de stap heeft gezet om te ontdekken hoe het is om buiten het systeem te leven. “We wilden dit graag ervaren en zijn ontzettend dankbaar dat we dit hebben mogen doen. Het was een prachtig proces om te ervaren en te ontdekken wat het leven nog meer te bieden heeft. Ik raad het iedereen aan.”

De reis door Europa was niet alleen een fysieke reis, maar ook een innerlijke reis naar huis. Veel mensen dromen van een leven vol avontuur, vrij van de dagelijkse sleur en beperkingen. Voor één moedige vrouw en haar man werd deze droom werkelijkheid toen ze besloten hun huis te verkopen en met een camper door Europa te reizen.

Ben je door het verhaal van Judith aan het denken gezet of wil je iets aan haar vragen? Lees haar reisverhaal dan hier via Facebook, volg haar via Instagram of neem een kijkje op haar website.

Lees ook:

Group 6 CopyCreated with Sketch.

Inschrijven nieuwsbrief

Laat jouw gegevens hier achter en wij doen de rest.
Maandelijks zal je op de hoogte gehouden worden.