Zoek
Sluit dit zoekvak.

Nieuwe maan in Kreeft op 17 juli 2023: veiligheid in jezelf

Illuminate Body, Mind And Soul.

nieuwe maan in kreeft

Op maandag 17 juli 2023 begint de week met de nieuwe maan in Kreeft, het teken dat symbool staat voor thuis en moeder of moederschap. Omdat de maan staat voor emoties en de Kreeft een energie van veiligheid en geborgenheid met zich meebrengt, kun je tijdens deze periode van de nieuwe maan in Kreeft meer rust in jezelf ervaren.

Zoals de natuur verloopt in cycli en fasen, is dit bij ons mensen niet anders. De nieuwe maan representeert een frisse start van een nieuw hoofdstuk. Ondanks dat de nieuwe maan in een emotioneel waterteken staat, weegt de Kreeft haar emoties niet zo zwaar af. Dit komt omdat de Kreeft genoeg innerlijke veiligheid voelt om (onverwachtse) gevoelens en emoties te dragen en om te vormen in waardevolle levenslessen.

Nieuwe maan in Kreeft: intenties zetten voor de komende maand

Het creëren van intenties is altijd een krachtig ritueel om te doen tijdens de nieuwe maan, maar onder de Nieuwe Maan van juli, kun je jouw intenties en ideeën waarschijnlijk inzetten vanuit een plek van innerlijk vertrouwen.

Dit vereist dat we naar binnen keren om het diepe verlangen te ontdekken dat door ons tot uiting wil komen en geleefd wil worden. Door in stilte met jezelf te zijn kun je dit verlangen vanuit een plek van innerlijk weten en intuïtie helder krijgen en sturen. Het kan zomaar zijn dat je nog beter voelt wat wel of niet bij je past – en hoe jij je leven vanuit authenticiteit kunt leven. De antwoorden komen misschien niet meteen naar je toe, maar geduld beoefenen is een belangrijk onderdeel van dit proces.

Deze thema’s staan centraal tijdens de nieuwe maan in Kreeft

De Kreeft is een waterteken en water staat voor emoties. Vaak hebben we geleerd dat emotioneel zijn gelijk staat aan instabiliteit, kwetsbaarheid en niet-rationeel zijn. De Kreeft bewijst met haar stabiele karakter het tegenovergestelde. Ze laat zien dat emoties een natuurlijk onderdeel zijn van het leven. Ze zijn er om gevoeld te worden – niet om gevreesd te worden. De Kreeft maakt het niet groter dan het is, maar ontkent tegelijkertijd ook niet dat ze er zijn. Dit maakt haar een ontzettend krachtig teken waar we veel van kunnen leren. Je kunt dus merken dat je tijdens de nieuwe maan in Kreeft iets gevoeliger bent dan normaal, omdat er onbewuste processen naar boven komen. Tegelijkertijd kun je nu juist de moed voelen om dit met aandacht en zelfvertrouwen aan te gaan. De Kreeft nodigt je uit om vooral niet te gaan malen, maar emotionele energie te doorvoelen zodat het een uitweg kan vinden door je lichaam.

Door deze nuchtere kijk op gevoel brengt de nieuwe maan in Kreeft veel innerlijke veiligheid met zich mee. Dit teken representeert ook:

 • Thuis
 • Moeder
 • Comfort
 • Balans
 • Betrokkenheid
 • Warmte
 • Vriendelijkheid
 • Verzorging
 • Zelfzorg
 • Moed
 • Zelfliefde
 • Draagkracht
 • Zelfvertrouwen

Het kan dus zo zijn dat je verschuivingen gaat ervaren op (een van) deze gebieden.

Thuiskomen in oneindige zelfliefde en zelfzorg

Het is voor de Kreeft vanzelfsprekend dat er sprake is van een oneindige zelfliefde die zowel lichaam als ziel verwarmt – en als een emmer overloopt zodat haar omgeving ervan kan meegenieten. Ze heeft dan ook genoeg ruimte en innerlijke kracht om haar familie en vrienden te ondersteunen waar nodig en is ontzettend verzorgend. Als je de Kreeft om hulp vraagt, staat ze waarschijnlijk niet veel later al voor je deur. Stabiel zoals ze is, altijd in staat om noodverzoekjes te vervullen.

Een belangrijke boodschap is dan ook om van zelfliefde en zelfzorg een prioriteit te maken tijdens de nieuwe maan in Kreeft. Dit is niet een in te plannen taak op je agenda – maar een altijd aanwezige factor in alles wat je doet. Je zult gaan merken dat alle gebieden in je leven erop vooruitgaan als je handelt vanuit deze warme plek van overvloed. Wil je weten wat deze nieuwe maan specifiek voor jouw sterrenbeeld inhoudt deze maand? Via girlandhermoon.com kun je jouw afgestemde videoboodschap bekijken (Engelstalig).

Lees ook:

Group 6 CopyCreated with Sketch.

Inschrijven nieuwsbrief

Laat jouw gegevens hier achter en wij doen de rest.
Maandelijks zal je op de hoogte gehouden worden.