Zoek
Sluit dit zoekvak.

De volle maan in Leeuw op 25 januari + het Watermanseizoen

Illuminate Body, Mind And Soul.

volle maan januari

Op 25 januari staat de volle maan in het vuurteken Leeuw en deelt ons haar belangrijkste les: zelfliefde. Om je te verbinden met je kern, met de zon in jezelf. Het vuur dat je van binnenuit doet stralen. Tenminste, als je het toelaat. Want ook al is deze warmte altijd en overal beschikbaar, het is tenslotte wie we werkelijk zijn, soms moeten we hier opnieuw heel bewust met onze aandacht (terug) naartoe gaan. Naar de bron in onszelf. Durf je je hart te openen en het leven toe te laten?

De betekenis van de volle maan

De volle maan is een moment om te zakken in de volheid van het leven. Om dankbaarheid te beoefenen en om licht te schijnen op schaduwstukken, zoals pijn, verdriet, wanhoop en herinneringen uit het verleden. Volheid is niet alleen de dingen willen ervaren omdat ze prettig zijn. We zijn hier als mens om alle aspecten te beleven. Om onszelf te verwonderen over dit kleurrijke spektakel en te leren van de levenslessen die we in eerste instantie als negatief beschouwen. De praktijk van dankbaarheid en overgave lijkt eenvoudig, maar kan een grote impact hebben op je levensgeluk.

Tijdens een nieuwe maan nemen we de tijd voor stilte en reflectie. We stellen intenties voor de komende weken, vergelijkbaar met de overgang van winter naar lente, een soort reset en opstart. De volle maan vertegenwoordigt de zomer- en herfstperiode. Dit betekent dat we volop durven leven, naar buiten gaan en niet langer ons verstoppen. Het gaat niet altijd om fysieke aspecten; het kan ook betrekking hebben op emoties, herinneringen en patronen – en al deze kanten van jezelf durven toelaten.

Daarna komt de herfst, waarin alles wat tot bloei is gekomen en haar schoonheid heeft getoond (aangezien elk aspect van het leven ‘schoonheid’ is, omdat alles uiteindelijk ontstaat uit eenheid, toch?) kan worden losgelaten en opgeruimd. Hoe beter we opruimen, hoe soepeler de volgende fase kan verlopen. Als er delen van onszelf zijn die zich hebben verzet tegen het tot bloei komen, wat voor effect heeft dit dan op onze gezondheid en welzijn? Verzet is in feite nee zeggen tegen de natuurlijke stroom van het leven en dit doet pijn.

Wanneer je je volledig overgeeft aan de seizoenen van het leven en de natuurlijke beweging van jezelf, kan het leven door je heen stromen en kom je echt tot je recht. Op dat moment begint de liefde te stromen, en je raakt in verbinding met de ware jij. Dat is het punt waarop je echt kunt zeggen dat je leeft. Het is een moedige beslissing om jezelf zo open te stellen voor het leven.

De Leeuw leert je om helemaal jezelf te mogen zijn

De Leeuw wordt geassocieerd met leiderschap, vuur, passie, extraversie en positiviteit. Met een Leeuw in de buurt is het nooit saai, aangezien ze op een speelse manier alles uit het leven willen halen. Daarnaast staat de Leeuw symbool voor het hartchakra en vertegenwoordigt het de liefde. Het herinnert ons aan wie we werkelijk zijn aan de kern van ons bestaan. Een volle maan staat voor omarmen van het leven en de energie van de Leeuw versterkt dit. Niet alleen door het leven toe te laten, maar door het te vieren! De volle maan in januari nodigt ons uit om in ons ware zelf te zakken, creatief te zijn, onszelf vrij uit te drukken en met trots onze unieke gaven te delen met de wereld.

De Leeuw geniet van de schoonheid van het leven en deinst er niet voor terug dit aan de wereld te tonen. Tegelijkertijd behoudt ze de connectie met wat echt belangrijk is. Niet alleen de vluchtige geneugten die het leven zo kleurrijk maken, maar vooral de bron van tijdloze liefde binnenin haar. Tijdens de volle maan in januari draait het om het vinden van interne vreugde en de extern te uiten. Ook staat de Leeuw voor moed, plezier, passie en zelfvertrouwen.

Tijdens deze volle maan worden we aangemoedigd om ons hart te volgen, plezier na te streven en moedig onze dromen na te jagen. Pas wel op voor het andere uiterste, zoals overmoedig raken of een te grote focus op het vervullen van je individuele behoeften en de behoefte aan erkenning en aandacht. Zorg ervoor dat acties voortkomen uit liefde en compassie voor jezelf en anderen.

Rituelen voor de Volle Maan in Leeuw

Een ritueel dat je kunt uitvoeren tijdens deze volle maan is om jezelf te omringen met dingen die je vreugde en plezier brengen. Dit kan bijvoorbeeld betekenen dat je tijd doorbrengt met mensen waar je van houdt, creatief bezig bent of iets doet wat jou energie geeft. Door jezelf toe te staan plezier te hebben en in het moment te zijn, versterk je de positieve energie van de volle maan. Zet het vast in je agenda. Julia Cameron, de schrijfster van de bestseller ‘The Artists Way’, noemt dit een Artist Date.

Maar laten we vooral niet vergeten dat we het hier over de Leeuw hebben; dus ga erop uit en dans! Beweeg! Zet de muziek een tandje hoger en breng je hele wezen in beweging. Je lichaam, je emoties, je gedachten – laat alles in de vrije loop. Heb je behoefte aan meer spirituele diepgang? Dan kun je onder begeleiding bijvoorbeeld een kundalinisessie bijwonen of een Ecstatic Dance ervaring. Een laagdrempeliger ritueel is het doen van een oldie but goodie: de zonnegroet. Juist omdat de Leeuw en de zon elkaar versterken, kan deze als extra effectief worden ervaren.

Houd ook een oogje in het zeil betreft zelfondermijnende gedachten. De gedachten – of beter gezegd energie- die we keer op keer naar onszelf uitzenden, heeft veel invloed op ons welzijn. Houd een dagboek of journal bij met terugkerende gedachten en transformeer ze met liefde naar positieve affirmaties.

Leeuw versus Watermanenergie: ik en wij.

In de huidige fase van de volle maan bevindt de zon zich in het teken Waterman, oftewel het Watermanseizoen. De Waterman is een luchtsteken dat bekendstaat als vernieuwend en grensverleggend. Het is de regelbreker en de rebel van de dierenriem. Dit teken is een visionair en streeft naar gerechtigheid en evenwicht binnen het collectief. Waar de Leeuw staat voor het ik-welzijn, staat de Waterman voor het ons-welzijn. Beide tekens zijn in het bezit van leiderschapstalent en zijn degenen die voorop lopen om verschil te maken en hun waarheid te delen. De dynamiek tussen Leeuw en Waterman nodigt ons uit om onze eigen weg te volgen, in ons kracht te staan, de geijkte paden te verlaten en ons unieke zelf vanuit vrijheid en zelfvertrouwen aan de wereld te tonen.

Tijdens deze volle maan in Leeuw gedurende het Watermanseizoen hebben we de prachtige kans om ons ware zelf te omarmen, ons hart te volgen en op creatieve wijze uitdrukking te geven aan wie we zijn. Neem de tijd voor rituelen die jou ondersteunen bij het versterken van leiderschapskwaliteiten, het najagen van plezier en het toestaan van jezelf om volledig tot bloei te komen. Laat deze krachtige energie toe en laat je innerlijke licht stralen!

Verder lezen:

Group 6 CopyCreated with Sketch.

Inschrijven nieuwsbrief

Laat jouw gegevens hier achter en wij doen de rest.
Maandelijks zal je op de hoogte gehouden worden.