Search
Close this search box.

Wat is een lichtwerker? Ontdek of jij een lichtwerker bent.

Illuminate Body, Mind And Soul.

lichtwerker

Lichtwerkers worden beschouwd als de boodschappers van een nieuwe tijd, waarbij ze als zielen zijn afgedaald naar de aarde met de missie om bij te dragen aan een mooiere wereld. Lichtwerkers voelen een diepe roeping om te leven vanuit deze visie en om een rol te spelen die past bij hun essentie en talent om het goede in alles en iedereen te herkennen. Ze hebben van nature een sterke verbinding met het spirituele en brengen een helder licht met zich mee.

Wat is een lichtwerker?

Een lichtwerker voelt zich geroepen om de wereld om hen heen te veranderen in een plek van liefde en licht. Er zijn verschillende manieren waarop een lichtwerker dit kan doen. Sommigen zijn kunstenaars die de wereld letterlijk kleur geven met schilderijen, tekeningen en beelden, terwijl anderen muzikanten en zangers zijn die harten raken met hun stem of instrumenten.

Het uitoefenen van een specifiek beroep of werk zegt echter niet alles over de missie van een lichtwerker. Vaak zijn lichtwerkers ‘gewone’ moderne mensen die anderen graag willen helpen en met hun aanwezigheid alleen vele harten raakt. Nederigheid is misschien nog wel een van de mooiste dingen die de lichtwerker siert.

Het pad van de lichtwerker

Veel lichtwerkers zijn zielen die in dit of vorige levens te maken hebben gehad met traumatische ervaringen, donkere periodes en ongelukkigheid. Ze hebben flinke uitdagingen in het leven doorstaan. Deze ervaringen hebben hen getest en keer op keer hebben ze zichzelf moeten overwinnen met het licht dat in hen schuilt.

Uiteindelijk is elke lichtwerker – hoe donker het leven ook lijkt te zijn – om de oneindige bron van licht te ontdekken die onder de hartenpijn schuilgaat en deze ervaringen om te zetten in licht en liefde, en dit te delen met de rest van de wereld.

De lichtwerker en eenzaamheid

Veel lichtwerkers zijn zich er niet van bewust dat ze lichtwerkers zijn, waardoor ze zich extra eenzaam en geïsoleerd kunnen voelen. Ze worden vaak niet begrepen door hun omgeving en voelen zich al van jongs af aan anders dan anderen. Ze zien snel dat de wereld op een bepaalde manier werkt waar ze niet altijd gemakkelijk in mee kunnen gaan of achter kunnen staan. Ze hebben een grotere visie die door de meeste mensen wordt afgedaan als utopisch, waardoor ze zichzelf gemakkelijk gaan beschouwen als anders en dit kan hun eigenwaarde schaden.

Toch heeft een lichtwerker de kracht om de vlam in zichzelf aan te wakkeren en uit te zoeken welke mogelijkheden er voor hem of haar beschikbaar zijn. Dit vergt vertrouwen en overgave aan iets wat groter is dan henzelf. Op een bepaald punt in hun leven kan een lichtwerker in aanraking komen met zingeving en spirituele ontwaking, en vinden ze het antwoord op de vraag hoe ze van betekenis kunnen zijn.

lichtwerker

Wat is een lichtwerker? 14 kenmerken op een rij:

Lichtwerkers hebben vaak een combinatie van kenmerken, gaven en spirituele eigenschappen waarin zij zichzelf herkennen, waaronder:

 • Hoogsensitief en zachtaardig
 • Gevoelig voor de energie van anderen
 • Ervaren van intense emoties en moeite met verwerken van negativiteit en onrechtvaardigheid
 • Sterk ontwikkelde intuïtie en groot empathisch vermogen
 • Aangetrokken tot zingeving en spiritualiteit
 • Ervaren van een gevoel van ‘anders’ zijn of eenzaamheid en niet passen in de maatschappij
 • Diep verlangen naar eenheid en verbinding in de wereld
 • Behulpzaam en verbonden met de natuur en dieren
 • Zielsverlangen om de aarde mooier en liefdevoller te maken
 • ‘Oude ziel’ door diep nadenken over het leven vanaf jonge leeftijd
 • Moeite met communicatie vanuit ego en oppervlakkigheid
 • Grote mensenkennis en empathisch, kan anderen snel aanvoelen
 • Sterke behoefte aan begrip en acceptatie
 • Diep begrip van de dualiteit van het leven en zien van de schoonheid in alles.

Het woord lichtwerker als hulpmiddel

Het etiket “lichtwerker” of “nieuwetijdskind” wordt gebruikt om de zielen te beschrijven die zich extra gevoelig voelen en zich willen inzetten voor het verspreiden van licht, liefde en goedheid over de wereld. Deze labels dienen als middel van herkenning en troost, om deze individuen te herinneren aan hun ware aard. Omdat de aarde grotendeels geregeerd wordt door angst, wordt de lichtwerker voortdurend uitgedaagd en gestimuleerd om haar zielsmissie te vervullen. Vaak gaan de lichtwerkers na het doorstaan van moeilijke levenservaringen op zoek naar de waarheid en uiteindelijk vervullen ze hun roeping door middel van gebed, energiewerk, meditatie, yoga, healing en andere spiritueel gerelateerde activiteiten. Zij zijn in staat om duistere energie om te zetten in licht.

Het duister omzetten in licht

1. Dankbaarheid als poort naar liefde

Als gevoelige ziel kan het een uitdaging zijn om negativiteit om te zetten in positieve energie. Gelukkig zijn er verschillende manieren om dit te doen, zoals het dagelijks beoefenen van dankbaarheid. Dankbaarheid is namelijk een ontzettend toegankelijke poort naar het gevoel van liefde. Om een holistische balans te creëren op fysiek, mentaal, emotioneel en te zorgen vor je ziel, is het belangrijk om je af te stemmen op God/Universum en zowel verbinding te maken met het spirituele als gegrond te blijven in het hier en nu.

2. Meditatie en mindfullness

Het dagelijks beoefenen van mindfulness en meditatie is een manier om je te verbinden met je ware aard. Door te mediteren kalmeren we lichaam en geest en vergroten we tegelijkertijd het bewustzijn op spiritueel niveau, waardoor we ons meer steeds meer verbonden voelen met onszelf, anderen en de wereld om ons heen. Onder andere Eckhart Tolle (auteur van De kracht van het nu en Een nieuwe aarde is een bekend spiritueel leraar die hier op een liefdevolle, laagdrempelige over spreekt en schrijft.

3. Acceptatie en overgave

Door je aan elk moment over te geven, ontstaat er ruimte voor groei en spirituele ontwikkeling. Het geeft de mogelijkheid om te leren van je ervaringen en om de verbinding met je hart te blijven vergroten. Hierdoor ga je steeds meer leven vanuit je kern en jouw eigen waarheid en ontstaat er innerlijke rust.

Het loslaten van de weerstand tegen wat is, maakt plaats voor prachtige, nieuwe mogelijkheden en kansen die zich kunnen aandienen. Acceptatie betekent niet per se dat je berust in de situatie, maar dat je vanuit een plaats van rust en acceptatie bewuste keuzes kunt maken om verandering aan te brengen als dat nodig is.

4. Energiewerk

Het is goed om je bewust om te gaan met je eigen energie en die van de wereld om je heen als je goed voor jezelf wilt zorgen. Niet iedereen heeft dezelfde vibraties en dat is prima. Wees dapper en bepaal grenzen die passen bij jouw behoeften en waarden. Onthoud dat jij de regie hebt over jouw leven en het volledig kunt vormgeven op een manier die bij jou past en in lijn is met jouw kern en levensmissie. Vergeet niet dat je altijd de kracht hebt om te kiezen voor zelfzorg en je eigen welzijn op de eerste plaats te zetten.

Naarmate je meer contact maakt met je hart en begint met het maken van keuzes vanuit je intuïtie, zul je merken dat het Universum met je samenwerkt in een wisselwerking, als een soort dans. En voordat je het weet, heb je een leven gecreëerd waarin je volledig trouw bent aan jezelf en jezelf kunt zijn en die anderen inspireert om hetzelfde te doen.

lichtwerker

Sanne-Lotte

Op 14 februari 2021 richtte Sanne-Lotte de Lightworkers Community op. Na een uitdagende periode in haar leven ontdekte ze het pad van bewustzijn, zingeving en energiewerk. Dit bevestigde wat ze diep van binnen altijd al wist: er is zoveel meer!
Group 6 CopyCreated with Sketch.

Inschrijven nieuwsbrief

Laat jouw gegevens hier achter en wij doen de rest.
Maandelijks zal je op de hoogte gehouden worden.