Lichtwerkers worden gezien als boodschappers van de nieuwe tijd. Het zijn zielen die zijn neergedaald op aarde om hun steentje bij te dragen aan een mooiere wereld. Het zijn de mensen die een diepe roeping voelen om vanuit deze visie te leven. Om op een of andere manier een rol te vervullen die past bij wie ze zijn vanuit goedheid. Ze zijn van nature sterk verbonden met het spirituele en dragen een helder licht met zich mee.

Spreaders of love

Een lichtwerker is iemand die zich geroepen voelt om van de aarde een liefdevolle plek te maken. Hoe de lichtwerker dit doet kan ontzettend uiteenlopen. Zo bestaan er kunstenaars die letterlijk het leven inkleuren met schilderijen, tekeningen en beelden. Er zijn muzikanten en zangers die met hun stem/instrument geluid vele harten raken. Het werk dat iemand uitoefent zegt niet altijd evenveel. Meestal zijn lichtwerkers doodgewone moderne mensen die alleen al met hun aanwezigheid een soort zonnestraal zijn en anderen graag willen helpen.

De meeste lichtwerkers zijn zielen die in dit (of vorige levens) ontzettend veel te voorduren hebben gehad in de vorm van traumatische ervaringen, donkere periodes en ongelukkigheid. Zij zijn flink door het leven getest. Dit maakt dat ze, met het licht dat in hen schuilt, deze periodes keer op keer dienen te overwinnen. Uiteindelijk kunnen zij de energie van hun ervaringen omzetten in licht en liefde en dit delen met de rest van de wereld.

Veel lichtwerkers weten niet dat zij lichtwerker zijn en kunnen zich daardoor extra eenzaam en alleen voelen. Ze worden niet altijd begrepen door hun omgeving en dragen van jongs af aan een gevoel van ‘anders’ zijn met zich mee. Ze zien snel in dat de wereld op een bepaalde manier functioneert waar zij niet altijd gemakkelijk in mee kunnen draaien of niet achter staan. Zij hebben een grotere visie, die door de meeste mensen wordt afgedaan als een utopie. Dit maakt het makkelijk om dit ook te gaan geloven; lichtwerkers betrekken bepaalde zaken op zichzelf = waardoor hun eigenwaarde beschadigd raakt. Dit bevestigt het gevoel van ‘anders’ zijn. Toch hebben zij de kracht om de vlam in zichzelf aan te wakkeren en uit te zoeken welke mogelijkheden er voor hen in het verschiet liggen. Op een bepaald punt komen ze vaak in aanraking met zingeving en spirituele ontwaking. Ze vinden het antwoord op de vraag hoe zij van betekenis kunnen zijn.

De kenmerken op een rij:

Het licht in de duisternis

De naam lichtwerker of nieuwetijdskind is slechts een etiket om de zielen te beschrijven die voelen dat ze extra gevoelig zijn en licht, liefde en goedheid willen verspreiden over de wereld. Het etiket bestaat om herkenning en troost te bieden. Om lichtwerkers te herinneren aan wie ze zijn. Zij worden continue getriggerd doordat de aarde grotendeels geregeerd wordt door angst. Dit kan het verlangen om hun zielsmissie te vervullen uiteindelijk juist vergroten. Vaak gaan zij na hun pittige levenservaringen opzoek naar de waarheid. Zij vervullen uiteindelijk hun roeping door bijvoorbeeld gebed, energiewerk, meditatie, yoga, healing en overige spiritueel gerelateerde activiteiten. Zij transformeren donkere energie in licht.

Het kan uitdagend zijn om als sensitieve ziel de negativiteit om te zetten in positieve energie. Er zijn een aantal manieren om dit te doen, bijvoorbeeld door dagelijks dankbaarheid te beoefenen. Dit is de emotie die de dichtstbij liefde ligt. Stem je af met God/Universum en zoek zowel de verbinding met het spirituele als gronding met het hier-en-nu voor een optimale balans op fysiek, mentaal, emotioneel en spiritueel niveau. Zet elke ochtend de intentie om jezelf en anderen vanuit liefde, vergevingsgezindheid en begrip te benaderen. Intenties werken namelijk erg krachtig als je ze diep implementeert. Dit wil zeggen: niet alleen bedenkt, maar ook eigen maakt. Accepteer de dingen zoals ze nu zijn in plaats van te vechten tegen de dingen die je het liefst zou willen veranderen. Acceptatie brengt de vrijheid met zich mee waar je mogelijk zolang naar opzoek was.

Tot slot is het belangrijk om goed voor jezelf te zorgen. Het is nu eenmaal zo dat niet iedereen op dezelfde frequentie vibreert en dat is ok. Bescherm jezelf van negatieve energie door het op te merken en vervolgens te voelen wat je nodig hebt. Beoefen energiewerk en wees tegelijkertijd sterk gegrond. Wees moedig en stel je grenzen. Jij hebt de kracht om je leven zo in te vullen zodat het helemaal resoneert met wie jij in je kern bent en wat jij hier te doen hebt op aarde. Twijfel je aan jezelf en je eigen keuzes? Je intuïtie is je persoonlijke Noordster en zal je altijd brengen waar je moet zijn. Verbind je met je hart en leer naar haar te luisteren en op haar te vertrouwen. Weet dat alles is zoals het moet zijn.

Sanne-Lotte (@sannelottelang) Sanne-Lotte is intuïtief counselor en holistisch therapeut & reiki master in opleiding. Ze begeleidt gevoelige vrouwen met angst- en stressklachten zowel online als in Holistisch Studio22. Enorme kattenliefhebber en Nieuw-Zeeland is haar obsessie.