Zoek
Sluit dit zoekvak.

Volle maan 16 mei 2022 in Schorpioen

Illuminate Body, Mind And Soul.

De volle maan van 16 mei 2022 komt eraan. Hou je nog maar stevig vast aan de aardse energie van de Stier, want er gebeurt veel in de sterren. De komende volle maan op 16 mei is zowel een bloedmaan (volledige zonsverduistering) als een bloemenmaan. Op maandag 16 mei staat de volle maan in het dierenriemteken Schorpioen en is het thema ‘schaduwzijde’.

Volle maan op 16 mei 2022

Een volle maan symboliseert de natuurlijke cycli van het leven en draagt de energie van een begin en een eind. Het is dan ook het uitgelezen moment om jezelf te resetten en je af te vragen: ‘Hoe voel ik me en waar sta ik nu?’. Hoe bewuster je in het leven staat, hoe meer je de invloed van de maan zult ervaren op verschillende niveaus. En dat is niet zo gek, want oude en inheemse culturen wisten allang dat de maan een belangrijke raadgever was. In het Westen nemen we astrologie vaak met een korrel zout en een typisch ‘calvinistische en nuchtere blik’. Maar je zult merken dat -hoe meer je verbonden raakt met jezelf- dat de maan een vast onderdeel wordt van je natuurlijke kompas.

De betekenis van een bloemenmaan op 16 mei

Het luchtteken Weegschaal dat op 16 april 2022 in de volle maan stond, blaast de laatste blaadjes van de bloesems. De bloemenmaan symboliseert – net als het jaarfeest Beltane – de piek van het voorjaar en de komst van de zomer. Een pastelkleurige zachtheid maakt plaats voor het gouden vuur van de zon. In combinatie met het emotionele teken Schorpioen, kan dit voor wat opschudding zorgen.

Zonsverduistering op 16 mei 2022

Een volledige zonsverduistering wordt ook wel een bloedmaan genoemd en kan alleen plaatsvinden als de zon, de aarde en de maan op één lijn staan. Dit gebeurt meestal twee keer per jaar en is dus een vrij zeldzaam verschijnsel. Fun fact: de laatste keer dat er een maansverduistering samenviel met Schorpioen was op 25 april 2013! Een zonsverduistering weerspiegelt de schaduwkant van het bestaan en staat voor verandering en revolutie. De energie van de volle maan op 16 mei 2022 wordt hierdoor tot wel bijna drie keer versterkt!

Volle maan 16 mei 2022

De betekenis van een zonsverduistering

Een zonsverduistering opent de poort om je onderbewustzijn te verkennen, de donkere delen van jezelf te doorvoelen en aan het licht te brengen. Deze delen liggen natuurlijk niet voor niks verborgen, want ze gaan vaak gepaard met dualiteit en heftige emoties zoals angst, somberheid, schaamte, woede en rouw. Waar gezonde energie vloeibaar hoort te zijn, is de energie van deze emoties stroperig en ‘vast’. Dit kan blokkades creëren die kunnen zorgen voor fysieke, mentale en emotionele klachten. Wat ligt er bij jou op emotioneel en spiritueel vlak opgeslagen in je systeem?

Een opschudding zoals die van de maansverduistering op 16 mei is dus eigenlijk een dringend zetje in de rug, zodat we dichter bij onszelf komen en keuzes gaan maken om veranderingen aan te brengen in ons leven.

Er ligt een enorme kracht verscholen in de energie van een zonsverduistering. Als je alle delen van jezelf durft te omarmen, zal dit een transformatieve werking hebben op je hele leven. Gebruik de zeldzame zonsverduistering als een kans om laagjes los te laten en uiteindelijk het licht te vinden dat altijd al in je aanwezig was. Onthoud dat zelfs in de donkerste diepten, enkel een bron van licht overblijft. Zet het alvast in je agenda: hierna zal de eerstvolgende zonsverduistering zal plaatsvinden op 8 november 2022.

“And now these three remain: faith, hope and love. But the greatest of these is love.” ― Anonymous, The Holy Bible: King James Version

De volle maan op 16 mei in het dierenriemteken Schorpioen

De Schorpioen is een waterteken dat kracht ontleent aan het psychische en het emotionele. Vanwege hun intensiteit worden ze vaak verward met een vuurteken. Net als de watertekens Kreeft en Vissen, is Schorpioen zeer intuïtief en mystiek. Het teken Schorpioen kenmerkt zich door introspectie, terughoudendheid en een flinke vleug mysterie. Dit kan ook komen omdat ze veel in hun hoofd bezig zijn met het maken van plannen en het bedenken van strategische zetten in hun leven.

Het sterrenbeeld Schorpioen is niet snel geneigd om hersenspinsels met anderen te delen en houden geheimen liever voor zichzelf.  Deze onafhankelijkheid kan nogal eens voor wat verwarring zorgen bij anderen, omdat ze geen hoogte krijgen van de Schorpioen.

Tot slot is de Schorpioen een ster in het lezen van de omgeving en gebruikt daarbij een hoge mate van intuïtie en emotionele intelligentie. Wel is het vooral eenrichtingsverkeer. Zij weten veel over de mensen om zich heen, maar andersom is dit niet het geval. Deze positie voelt veilig en controleerbaar. Het geeft de Schorpioen een gevoel van macht dat voortkomt uit een onderliggend onveiligheidsgevoel, namelijk de angst voor kwetsbaarheid.

Omdat de Schorpioen verder eigenlijk weinig geteisterd met gevoelens van angst, kun je dit ten positieve inzetten tijdens de komende volle maan op 16 mei 2022. Verder is de Schorpioen eerlijk, zelfverzekerd en doortastend en zitten ze boordevol zelfkracht en empowerment. Gebruik deze energie om zelf ook in je kracht te gaan staan.

Thema’s die tijdens de volle maan op 16 mei naar voren komen zijn:

Geld
Sensualiteit
Kracht
Macht
Passie
Trauma
Onderbewustzijn
Geheimen
Transformatie
Mystiek
Yin en Yang
Empowerment

Volle maan ritueel

Rituelen tijdens de volle maan op 16 mei 2022

Smudgen

Ontdoe jezelf en je leefomgeving van negatieve energieën door te smudgen met witte salie en Palo santo. Je kunt letterlijk aan je huis vragen of er sprake is van negatieve energie en of deze weg wil gaan. Wees assertief tijdens het reinigingsritueel en voel dat je in je recht staat om deze vragen te stellen. Wees niet bang om los te laten.

Neem een bad

Water werkt extra zuiverend met Schorpioen als water teken. Neem een heerlijk (voeten)bad en gebruik een badbuideltje met passende kruiden.

Drink reinigende thee

Neem verse of gedroogde (biologische) brandnetel, vlierbloesem en/of citroenmelisse en laat het maximaal twee minuten intrekken in heet water. Door de kruiden er op tijd uit te halen, voorkom je dat de werkzame stoffen verdwijnen.

Doorvoelen en loslaten

Observeer je lichaam, geest, emoties en energieveld. Durf in je kracht te staan en onder ogen te komen wat er dan ook voorbijkomt. Gebruik je ademhaling als anker om in het hier en nu te blijven en als hulpmiddel om opkomende emoties los te laten.

Zelfliefde

Voel eens goed welke dingen je gelukkig maken en welke niet. Voel dat jij de kracht bezit om andere keuzes te maken en je leven zo in te richten dat het helemaal bij jou past. Je hoeft het niet te doen zoals het je is aangeleerd. Laat dat los en volg je hart door altijd bij jezelf te blijven.

Stenen opladen tijdens de volle maan op 16 mei

Reinig je geliefde edelstenen en laad ze daarna op onder het betoverende licht van de volle maan.

Maanwater maken

Vul een flesje met water en zet deze op een plek waar het maanlicht erop kan schijnen (bewolking is geen probleem). Zorg er wel voor dat je het flesje voor zonsopgang weer weghaalt. Het water kun je gebruiken om toe te voegen aan je schoonmaaksopje voor extra reiniging of er zelf een slokje van te drinken voor extra energie.

Massageolie maken

Gebruik amandelolie als draagolie en voeg daar essentiële oliën aan toe, zoals: lavendel, jasmijn, roos en/of rozemarijn. Gebruik van elke olie twee tot drie druppels op 10 milliliter amandelolie. Een tip van Jolanda: ‘Gebruik het als voetenolie om te aarden, waardoor je beter los kunt laten’.

Sanne-Lotte Langbroek

Sanne-Lotte Langbroek

Sanne-Lotte is voormalig maatschappelijk werkster en nu holistisch therapeut i.o. & reiki master. Met de oprichting van dit platform hoopt ze zoveel mogelijk gelijkgestemden te bereiken en bij elkaar te brengen. Haar missie is om zachtheid te verspreiden, energiewerk te normaliseren en ooit een eenhoorn te spotten.

Meer van deze auteur

Sanne-Lotte

Op 14 februari 2021 richtte Sanne-Lotte de Lightworkers Community op. Na een uitdagende periode in haar leven ontdekte ze het pad van bewustzijn, zingeving en energiewerk. Dit bevestigde wat ze diep van binnen altijd al wist: er is zoveel meer!
Group 6 CopyCreated with Sketch.

Inschrijven nieuwsbrief

Laat jouw gegevens hier achter en wij doen de rest.
Maandelijks zal je op de hoogte gehouden worden.