Zoek
Sluit dit zoekvak.

Volle maan mei 2023 in Schorpioen: schaduwwerk en groei

Illuminate Body, Mind And Soul.

volle maan in schorpioen

Op 5 mei 2023 staat de volle maan in Schorpioen. Deze periode staat symbool voor transformatie en bewustwording van emotionele pijn die zich diep onder de oppervlakte hebben genesteld. De Schorpioen staat namelijk bekend om haar emotionele en mysterieuze karakter en graaft graag in de dieptes van het onderbewustzijn. Het kan best zo zijn dat er allerlei oud zeer en muurtjes worden afgebroken de komende maand. Maar wees niet bang, dit proces is nodig om door te kunnen groeien en dichterbij jezelf te komen.

Volle maan in Schorpioen brengt al het verborgene aan het licht

Ah, de volle maan in Schorpioen – een moment waarop emoties als een wilde stroom omhoog borrelen, soms zonder dat je zelfs maar weet waar ze vandaan komen. Het teken Schorpioen staat bekend als een zeer emotioneel teken. Grote kans dus dat je de komende maand met het een en ander geconfronteerd zal worden. De Schorpioen houdt namelijk van het opgraven wat alles wat er in het onderbewustzijn begraven ligt. Ze laat je precies zien wat er in de weg lig om je volledige potentie te leven, hoe pijnlijk dit misschien ook is. Maar de Schorpioen heeft ergens wel een punt: hoe zonde zou het zijn als we ons hele leven doorbrengen met het onderdrukken van oud zeer en trauma’s? Zo lopen we de kans mis om echt de zoete nectar te proeven die het leven ons schenkt. Om alle kansen te pakken die je aangeworpen krijgt om jouw unieke expressie te leven en te zijn.

Confrontatie met gevoelens die te maken hebben met emotionele pijn, trauma’s of gebeurtenissen uit het verleden geven je tijdens de volle maan in Schorpioen een enorme kans om dit met een liefdevolle, open blik aan te kijken en het op te ruimen door het te doorvoelen. Dit teken vraagt je om elke confrontatie volledig aan te gaan zodat je je systeem kunt opruimen en je levensenergie weer volledig kan stromen. Het is het stromen van deze levensenergie dat jij je unieke zelf volledig kan belichamen en uiten in de wereld.

Op sociaal gebied kun je je de komende tijd wat kwetsbaar voelen. Het beschermen van de innerlijke wereld is voor Schorpioen een serieuze zaak. Dit blijkt vooral wanneer Schorpioen zich aangevallen voelt, wat soms kan leiden tot impulsieve uitbarstingen van emoties en felle reacties naar anderen.

Stabiliteit en veiligheid: De invloed van de Stier energie

Aan de overkant van de maan staat tijdens de volle maan in Schorpioen – de zon in Stier, het meest aardse teken van de dierenriem. De Stier brengt rust, nuchterheid, stabiliteit, veiligheid en innerlijke kracht met zich mee. Met beide benen stevig op de grond, rent de Stier niet weg voor een uitdaging. In tegendeel, soms blijft hij steevast staan. Pfiew, dit geeft wat grond aan de emotionele schommelingen en verwardheid die de Schorpioen los kan maken. Maar – en hier komt het – de behoefte van Stier aan veiligheid en bekend terrein kan soms schuren met de drang van Schorpioen om op ontdekkingsreis te gaan in het onbekende. Tijdens deze periode van de volle maan kun je dus heen en weer slingeren tussen gevoel en verstand. Neem de tijd voor jezelf, ontspan en stel belangrijke beslissingen even uit totdat je weer in balans bent.

Vaak wordt de Schorpioen gezien als een intens, duister en zwaar teken, maar laten we niet vergeten dat alle twaalf sterrenbeelden zowel lichte als donkere eigenschappen bevatten die symbool staan voor de mens als geheel. Het is dus het meest natuurlijke pad om deze energie en schaduwkanten tijdens de volle maan in Schorpioen te omarmen en jezelf volledig te accepteren zoals je bent.

De volle maan in Schorpioen staat ook symbool voor mysterie, sensualiteit en seksualiteit

Laagjes afpellen richting de kern van de waarheid

De Schorpioen is een prachtig symbool van levensenergie en zoekt naar de waarheid – de kern van wat er echt toe doet. Het geeft ons de kans om onze ware zelf te omarmen door alles weg te strippen wat niet echt is en ons te begeleiden naar onze diepste gevoelens. Soms kunnen deze gevoelens zwaar aanvoelen als ze verborgen blijven. 

Maar maak je geen zorgen, je kunt de energie van Stier gebruiken om deze gevoelens naar de oppervlakte te brengen en ze te laten transformeren. Het is een natuurlijk proces en je hoeft alleen maar nieuwsgierig te zijn en te observeren hoe alles om je heen wordt afgepeld, zodat de waarheid steeds duidelijker wordt. 

De Schorpioen kan je ook helpen om in contact te komen met je sensualiteit, seksualiteit en mysterie. Wees niet bang om deze delen van jezelf te omarmen en te accepteren. Laat de Schorpioen je gids zijn op deze mooie reis naar zelfontdekking.

De potentie van een maansverduistering tijdens de volle maan in Schorpioen

Maansverduisteringen zijn onthullend, net zoals de volle maan. Ze brengen de waarheid op dramatische wijze aan het licht en bieden levenslessen die je levenspad kunnen veranderen. Het past perfect bij de energie van Schorpioen.

Het is belangrijk om toe te staan wat er tijdens een maansverduistering – en tijdens de volle maan in Schorpioen – aan je wordt onthuld. Je ertegen verzetten brengt alleen maar pijn en frustratie met zich mee. Zelfs als je geconfronteerd wordt met bepaald nieuws of onverwachte gebeurtenissen, weet dan dat dit de manier is van het universum om je een (om)weg te geven die uiteindelijk de beste koers is voor je ontwikkeling. Sta open en erken de inzichten die naar boven komen tijdens een verduistering. Voel ze door en vertrouw erop dat ze op het juiste moment in je leven verschijnen wanneer je ze nodig hebt.

Een maansverduistering is ook een gelegenheid om te kijken naar de mogelijkheid van (ingrijpende) veranderingen in je leven. De behoefte om jezelf te bevrijden uit je huidige situatie – op het gebied van werk, thuis of in relaties – kan plotseling opkomen. Ook kan je proces van spiritueel ontwaken in een stroomversnelling terecht komen. Maansverduisteringen hebben, net als Schorpioen, de neiging om informatie uit de duistere diepten naar je bewustzijn te brengen. Deze inzichten zijn niet per se negatief, ook al voelt het misschien zo. Sommige inzichten kunnen je inspireren en aanmoedigen om je leven te veranderen op een manier die veel beter bij je past. Groei gedijt simpelweg het beste door wat opschudding.

Volle maan in Schorpioen: de weg vooruit

Een maansverduistering met Schorpioen energie is bedoeld om je vooruit te helpen, niet om je tegen te werken. Het is een duwtje in de rug van het universum om je te bevrijden van stagnatie, oude gewoontes en patronen. Het kan wel wat onrust veroorzaken in je zenuwstelsel en aanvankelijk kun je er misschien zelfs weerstand tegen bieden. Maar tijdens een maansverduistering kun je niet terug, er is alleen een weg vooruit. Als je vast blijft klampen aan energieën die niet meer bijdragen aan je ontwikkeling, zul je alleen maar gefrustreerd raken.

Als de maansverduistering iets aan het licht brengt dat losgelaten moet worden, geef jezelf dan de tijd en ruimte om deze emoties te verwerken en laat ze vrijelijk door je lichaam, geest en ziel stromen. Neem geen overhaaste beslissingen. Het is nu belangrijk om stevig in het nu te blijven (Stier) en alles wat zich in het moment aandient te doorvoelen en te laten stromen (Schorpioen). Laat de energie bezinken en neem vervolgens de nodige stappen om vooruit te gaan.

Veranderingen kunnen eng en oncomfortabel aanvoelen, maar zodra je de brug naar een andere manier van zijn oversteekt, zul je achteraf vaak veel beter begrijpen waarom het nodig was. Onthoud dat deze veranderingen bedoeld zijn om je te helpen groeien en je bestemming te bereiken.

Wil je meer weten over de volle maan of nieuwe maan? Bekijk dan zeker onze volle maan kalender. Hier vind je alle data en informatie over de verschillende maanfasen, zodat je optimaal kunt meeliften op de energieën die de volle maan met zich meebrengt. Wil je meer verdieping? Bekijk dan h alle events van de Lightworkers Community via Eventbrite!

Group 6 CopyCreated with Sketch.

Inschrijven nieuwsbrief

Laat jouw gegevens hier achter en wij doen de rest.
Maandelijks zal je op de hoogte gehouden worden.