Zoek
Sluit dit zoekvak.

Vaderdag: Een ode aan het vaderschap

Illuminate Body, Mind And Soul.

vaderdag vaderschap

Op één dag in het jaar staat een mannelijk figuur centraal: de vader. Als vader speel je een belangrijke rol in de ontwikkeling van je kinderen. Het voorbeeld dat je geeft beïnvloedt de keuzes van je dochters en zonen. Zij leren van jou hoe ze met zichzelf en hun toekomstige partners omgaan.

De rol van (bonus)vaders in de ontwikkeling van kinderen

Of we nu biologische vaders zijn of niet, als vaderfiguur spelen we een belangrijke rol in de ontwikkeling van onze kinderen. Onze dochters maken namelijk voor het eerst kennis met mannelijke energie in hun leven en zullen dit voorbeeld meenemen bij het maken van keuzes in hun toekomstige relaties. Ook geven wij als vaders belangrijke lessen mee aan onze zonen over hoe ze met zichzelf moeten omgaan en hoe ze hun toekomstige partners moeten behandelen.

Geef het juiste mee aan je kinderen vanuit je hart

Zorg ervoor dat de lessen die je aan je kind(eren) meegeeft de juiste lessen zijn. Wees het voorbeeld dat je vroeger niet hebt gehad of diep van binnen had gewild. Als man is er bijna geen groter cadeau in mijn leven geweest dan de geboorte van mijn zoon Sasha. Hij maakte me bewust van het voorbeeld dat ik als kind van mijn vader had gekregen en dat hij iets anders nodig had. Dankzij zijn aanwezigheid kon ik uitgroeien tot de man die ik vandaag ben en het voorbeeld dat ik hem als vader wil meegeven.

”Onze dochters maken namelijk voor het eerst kennis met mannelijke energie in hun leven en zullen dit voorbeeld meenemen bij het maken van keuzes in hun toekomstige relaties.”

De ware betekenis van man zijn

Voor mij betekent man zijn de kracht van authenticiteit in een wereld die soms verwarrend kan zijn. Ik heb geleerd om de vader te zijn die ik vroeger zelf had gewild. Door de komst van mijn prachtige zoon besefte ik dat deze nieuwe tijd vraagt om een nieuwe manier van opvoeden: een opvoeding vanuit het hart, waarbij we ons bewust zijn dat kinderen vaak al verder zijn in bewustzijn en wijsheid dan wij denken. We kunnen net zoveel van hen leren, als zij van ons.

Vraag geen perfectie van jezelf

Als vader of man zijnde ben je niet vanaf het begin perfect. Het is een leerproces waarbij je valt en opstaat, net zoals je kinderen. Daarom is het belangrijk om net zo liefdevol en geduldig met jezelf te zijn als dat je met je partner of kinderen bent.

Door mee te bewegen met je emoties en die van je kinderen, leer je wat het vaderschap inhoudt. Je kunt je niet voor 100% voorbereiden op het vaderschap. Boeken kunnen je handvaten geven en er zullen ongetwijfeld mensen zijn die (goedbedoeld) advies geven.

Toen ik vader werd, heb ik ook veel boeken gelezen met de intentie om mij voor te bereiden. Het hielp zeker om de ervaringen van andere vaders te horen. Maar uiteindelijk, toen ik mijn zoon voor het eerst vasthield en de jaren erna, leerde ik steeds meer mijn eigen gevoel te volgen in zijn opvoeding en hoe ik als vader wilde zijn.

Wees gewoon lekker jezelf

Aan alle (bonus) vaders: Laat los wat de maatschappij en anderen van jou verwachten als man en vader. Creëer je eigen invulling vanuit je hart wat goed voelt en doe het vanuit liefde, compassie en geduld. Wees de thuishaven waar je kind(eren) altijd kunnen aanmeren in alle rust. Ik zie en voel jou van vader naar vader en man tot man. Je doet meer dan je best om er 100% te zijn voor je kind(eren) Wees trots op jezelf voor wie je bent en hoe ver je bent gekomen. Fijne Vaderdag mooi mens!

Dit artikel is geschreven door Thomas Korpel van Aligned Living Energy.

Lees ook:

vaderdag vaderschap

Thomas Korpel

Thomas Korpel is de eigenaar van Aligned Living in Alkmaar. Hij geeft energetische healings, readings, retreats op Ibiza en nog veel meer.
Group 6 CopyCreated with Sketch.

Inschrijven nieuwsbrief

Laat jouw gegevens hier achter en wij doen de rest.
Maandelijks zal je op de hoogte gehouden worden.