Search
Close this search box.

Ritueel: Een badbuideltje voor zelfreiniging

Illuminate Body, Mind And Soul.

Elke seizoenswisseling staat symbool voor de overgang naar een nieuwe fase. Symbolisch gezien laten we het oude los en starten we met een nieuwe energie. Een badbuideltje voor zelfreiniging is een uitstekend ritueel om jezelf te ontdoen van alles wat je niet meer dient. Bijvoorbeeld na een lange winter, of wanneer er een nieuwe bladzijde in je leven is omgeslagen.

Een ritueel ba buideltje voor zelfreiniging zit boordevol met kruiden die reinigend en verzachtend werken en het immuunsysteem een heerlijke oppepper geeft. Zo zou paardenbloem de lever reinigen en is citroenmelisse ondersteunend voor het limbische systeem (prikkelverwerking). Gebruik het buideltje in pad of wrijf jezelf ermee in onder de douche.

Wat heb je nodig voor een badbuideltje voor zelfreiniging:

  • Katoenen zakje (liefst met aantrek koordjes of een recyclebaar theezakje)
  • 3 rozenknopjes
  • paardenbloem
  • brandnetel
  • wilgenroosjes
  • weegbree
  • citroenmelisse

*Bovenstaande kruiden dienen gedroogd te zijn.
** Je hebt 1 theelepel nodig van elk kruid

Vul het katoenen buideltje met de bovenstaande ingrediënten. Als het mogelijk is, haal je de kruiden het liefst bij een goede kruidenier. Bijvoorbeeld een kruidenier die uitsluitend biologische kruiden verkoopt. Niet alle kruiden hoeven in de badbuidel aanwezig te zijn, maar dit is natuurlijk wel het lekkerst. Vul je bad en laat het buideltje erin trekken. Als je het ritueel ’s avonds uitvoert kun je ervoor kiezen om het licht uit te laten en wat kaarsjes aan te steken. Op deze manier zullen je lichaam en zenuwstelsel automatisch in de rustmodus overgaan. Je kunt nu ontspannen genieten! Ook onder de douche kun je je energetisch reinigen met het badbuideltje door je lichaam ermee in te wrijven. Als je het zout weglaat, kun je er ook thee van zetten om jezelf vanbinnen te reinigen.

Laat ons weten hoe je het recept hebt ervaren via onze Facebook of Instagram pagina!

Group 6 CopyCreated with Sketch.

Inschrijven nieuwsbrief

Laat jouw gegevens hier achter en wij doen de rest.
Maandelijks zal je op de hoogte gehouden worden.