Ritueel: Zelf kaarsen maken – Dit heb je nodig

Leestijd: 1 minuten

Je ziet het steeds vaker voorbijkomen: zelfgemaakte kaarsen. Zelf kaarsen maken is helemaal niet zo moeilijk en ontzettend leuk om te doen. Maak het zo gek als je zelf wilt met kruiden, etherische oliën en bloemen. Je kunt zelfs je kaars intenties meegeven of opladen met reiki! We leggen je precies uit wat je nodig hebt en geven je wat creatieve tips.

Zelf kaarsen maken? Dit heb je nodig:

  • Een kop en schotel of een alleen een kopje (bij brocante markten en de kringloop kun je mooie exemplaren vinden!)
  • 1 lange kaars in de kleur die past bij het ritueel
  • Een leeg conservenblik
  • Saté prikker
  • Een pannetje met water
  • Etherische olien (biologisch)

Snijd de kaars in stukken zodat je de lont er heel uit kunt halen. Zet de lont in het kopje en fixeer deze aan een saté prikker zodat de lont rechtop in het kommetje blijft staan (de prikker horizontaal in het midden over het kopje). Voeg de kaars stukken toe aan het blik en voeg het blik toe aan het pannetje met water. Breng het water aan de kook zodat het kaarsvet kan smelten. Roer af en toe met een houten prikker om het proces te versnellen. Tijdens het roeren spreek je een intentie uit met gevoel, bijvoorbeeld: ‘Dat deze kaars mijn vuur weer laat branden en mij de energie geeft die ik nodig heb.’ Thema’s waar je aan kunt denken tijdens het zelf kaarsen maken zijn (zelf)liefde, gezondheid, seizoenen, spiritualiteit, loslaten, overvloed, enzovoorts.

Als het kaarsvet volledig is gesmolten, voeg je de druppels etherische oliën toe. Doe dit op gevoel. Door te blijven roeren, ruik je vanzelf of het de gewenste sterkte van geur heeft. Pak het (hete) blikje voorzichtig met behulp van ovenvaste handschoenen uit het pannetje en schenk voorzichtig het kaarsvet in het kopje. Laat vervolgens afkoelen.

Optioneel: voordat het kaarsvet is afgekoeld en gestold is kun je elementen toevoegen aan de kaars, zoals een gedroogd schijfje sinaasappel, goudsbloem of edelstenen.

Deel je resultaat met ons via info@lightworkerscommunity.nl of stuur het op via onze Instagram!

Leave A Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.