Zoek
Sluit dit zoekvak.

Nieuwe maan Maart 2023: Nieuwe maan in Ram

Illuminate Body, Mind And Soul.

nieuwe maan in ram

De nieuwe maan in Ram bereikt op 21 maart na de lente-equinox en Ostara, haar hoogtepunt en is het tijd voor een nieuw hoofdstuk. Terwijl we afscheid nemen van het dromerige Vissen seizoen, staat de krijger Ram klaar om ons vooruit te stuwen op het pad van zelfontdekking en succes. De nieuwe maan in Ram brengt vernieuwing met zich mee. Als je veranderingen in je leven wilt aanbrengen, is dit een goed moment om de sprong te wagen.

De nieuwe maan in ram en lente-equinox: een frisse start

De nieuwe maan wordt gezien als een tijd van potentie, vernieuwing en groei, op alle niveaus van het leven. Het is een moment om te reflecteren op het verleden, nieuwe intenties te stellen en te bewegen richting je hartsverlangens. Denk aan het starten van nieuwe projecten, het stellen van intenties en het planten van zaden voor toekomstige groei.

Op 21 maart 2023 valt de nieuwe maan samen met de lente-equinox. De energie van vernieuwing, vruchtbaarheid en manifestatie is dus dubbel zo krachtig. De Ram is het eerste teken in de dierenriem en staat dus ook symbool voor de start van iets nieuws. In april 2023 valt de nieuwe maan opnieuw in Ram. 

Met al die frisse en nieuwe energie die rondzweeft in de kosmische lucht, is het waarschijnlijk dat er verrassende of zelfs schokkende informatie of veranderingen onze innerlijke wereld zal binnendringen. Dit kan ons huidige perspectief op het leven overhoophalen en zelfs destructief aanvoelen. We kunnen een soort ontwaking ervaren of diepgaande en misschien zelfs confronterend ‘aha’-moment hebben. Deze zuivering is nodig om plaats te maken voor iets nieuws.

Kijk dus niet op als je geconfronteerd wordt met de noodzaak om je aan te passen aan een nieuwe manier van denken, handelen of zelf veranderingen aan te brengen in je leefstijl.

Ook op collectief niveau kan dit een uitwerking hebben. We hebben het dan over veranderingen en transformaties die duidelijke verschuivingen aanbrengen in de maatschappij.

Nieuwe maan in Ram: de Ram energie

Aries is het astrologische archetype van de pionier en betekent ‘ram’ in het Latijn. Het symbool van de ram komt uit de oude Griekse mythologie met de magische vliegende ram Chrysomallus, een god die de kinderen van Koning Athamas redde en het Gulden Vlies (de gouden vacht) bezorgde.

Ram is een vuurteken dat wordt geregeerd door Mars, de planeet van oorlog en agressie. Mensen die geboren worden onder dit teken worden vaak gekenmerkt door een heldhaftige wilskracht, moed, passie, gedrevenheid en liefde voor avontuur. Ze nemen graag de leiding en inspireren anderen. Ram kan jouw persoonlijke trainer, coach en spirituele gids zijn om je te helpen jezelf te verbeteren.

Ook heerst het teken Ram over het eerste huis van het ‘zelf’, welke gaat over persoonlijke ontwikkeling en balans van lichaam, geest en de ziel. In de traditionele alchemie verhit de alchemist metalen met vuur om ze te zuiveren en de evolutie van verfijning te onthullen, van koper naar zilver en uiteindelijk naar het ultieme doel van goud.

Bij deze nieuwe maan in Ram kan dit worden gezien als alchemie voor het zelf, waarbij je je door de evolutionaire stadia van lichaam, geest en ziel heen beweegt.

nieuwe maan in ram

Pluto in Waterman: angsten overwinnen

De Nieuwe Maan in Ram is het begin van het astrologische nieuwe jaar, maar dat is niet het enige. De nieuwe maan in maart valt namelijk ook in dezelfde maand dat Pluto (planeet van macht macht) het innovatieve teken van Waterman binnengaat. Ook zal Mars een uitzonderlijk lange periode in Leeuw beëindigen om Kreeft binnen te gaan, nog een teken dat gericht is op actie en het nemen van initiatief.

Al deze energie kun je zien als een enorm kosmisch groen licht om iets te beginnen wat je altijd al wilde opstarten, maar waar je niet de wilskracht, energie of moed voor had. Het vraagt ons om onze angsten en twijfels opzij te zetten en om te vertrouwen op het Universum als we het onbekende induiken door nieuwe ondernemingen en avonturen aan te gaan. Het zou dus zomaar kunnen zijn dat dit één van de meest krachtige periode van de maankalender van 2023 is.

Manifesteren en nieuwe intenties zetten

De nieuwe maan in Ram is een periode om intenties te planten.

Dit komt omdat de acties die we tijdens Nieuwe Manen ondernemen en zelfs de gedachten die we hebben en geloven extra gewicht en betekenis krijgen. Als je je ooit hebt afgevraagd hoe je iets vanuit je hart kunt manifesteren – dan is de Nieuwe Maan is een perfect moment.

Een tweede nieuwe maan in Ram in april met zonsverduistering

In 2023 mogen we zelfs twee nieuwe manen in Ram te ervaren. Deze twee nieuwe manen in Ram zullen elkaar versterken en de kans is groot dat wat er in maart gebeurt slechts een deel van het verhaal is. De rest van het verhaal zal aan ons worden onthuld onder de krachtige nieuwe maan met zonsverduistering in april.

De nieuwe maan in Ram geeft aan dat er een sterke, gedurfde en gepassioneerde tijd voor ons ligt, waarin we worden aangemoedigd om sprongen te maken en moedige keuzes te maken. Het universum staat aan onze zijde en brengt nieuwe kansen met zich mee, evenals het vertrouwen en de motivatie om die kansen aan te grijpen.

Wat merk je van de nieuwe maan in Ram energie op holistisch niveau?

Alles in het leven is met elkaar verbonden volgens het holistische perspectief. De nieuwe maan in Ram kan invloed hebben op je lichaam, geest en ziel, dus wees hier bewust van. Veranderingen kunnen leiden tot een zuivering en aanpassing van je systeem aan een nieuw trillingsniveau. De effecten die je hiervan kunt merken zijn vergelijkbaar met die van het spiritueel ontwaken. Het ervaren van deze veranderingen kan voor iedereen anders kan zijn en is een proces dat tijd en geduld vergt.

Zorg goed voor jezelf en gebruik daarbij tools zoals meditatie, lichaamsbeweging, gezonde voeding en rust in je dagelijks leven te integreren om je te helpen bij het omgaan met de effecten van deze veranderingen. ZoMa Opleidingen biedt bijvoorbeeld hele mooie online cursussen het gebied van holistisch leven.

Wees liefdevol voor jezelf en vraag eventueel je omgeving om hulp tijdens de nieuwe maan in Ram.

Soms is even goed uithuilen al voldoende en ook dit helpt om ruimte te maken in jezelf. Weet dat grote veranderingen vaak gepaard gaan met groei en persoonlijke ontwikkeling en dat ze uiteindelijk kunnen bijdragen aan het vinden van meer rust, geluk en vervulling.

Group 6 CopyCreated with Sketch.

Inschrijven nieuwsbrief

Laat jouw gegevens hier achter en wij doen de rest.
Maandelijks zal je op de hoogte gehouden worden.