Zoek
Sluit dit zoekvak.

Nieuwe maan in Tweelingen: Avontuur en trouw zijn aan jezelf

Illuminate Body, Mind And Soul.

nieuwe maan in tweelingen

Hoera, het is tijd voor de nieuwe maan in Tweelingen! We beginnen de zomer met de speelse en vluchtige energie van dit luchtteken. Tweelingen wordt geregeerd door de planeet Mercurius en staat bekend om haar bewegelijke en nieuwsgierige aard. Tijdens deze nieuwe maan is het tijd om uit je comfortzone te stappen, nieuwe dingen uit te proberen, nieuwe mensen te ontmoeten en de wereld vanuit een ander perspectief te bekijken. Maak je klaar voor een avontuurlijke maand vol verrassingen!

Adventure rewrites the routine of our lives and wakes us sharply from the comforts of the familiar. Our ability to grow is no longer linear but becomes unrestricted to any direction we wish to run.

― Josh Gates

De invloed van de nieuwe maan in Tweelingen

Tweelingen worden gedreven door een onverzadigbare nieuwsgierigheid en zijn altijd op zoek naar kennis en ervaring. Met hun natuurlijke talent voor communicatie kunnen ze met iedereen praten en een magische connectie creëren. Als je gezegend bent met een Tweelingen in je omgeving – dan weet je vast dat zij degenen zijn die als een wandelend zonnetje elke ruimte kunnen doen opleven.

Tijdens deze nieuwe maan in Tweelingen kun je verwachten dat de typische thema’s van Tweelingen, zoals communicatie, nieuwsgierigheid, kennis, energie en een vleugje vluchtigheid, op verschillende gebieden in je leven naar voren komen. Dit is een kans om te ontdekken waar je nog meer frisse, vrolijke en bewegelijke energie kunt gebruiken.

Dit artikel via woman & home beschrijft in welk huis deze nieuwe maan valt voor jouw sterrenbeeld. Zo kun je zien welke belangrijke thema’s er in jouw leven naar voren komen en wat je kunt verwachten.

De twee kanten van Tweelingen: rationeel en emotioneel

De nieuwe maan in Tweelingen brengt een sprankelende en actieve energie met zich mee. Vooral als je zelf een luchtteken bent of moeite hebt om in het hier en nu te zijn, kan het voelen alsof je gedachten de komende weken alle kanten opschieten of dat je lichaam rusteloos en ongeduldig is. Let op of je je nerveus of angstig voelt tijdens deze periode, want dit kan te maken hebben met de bewegelijkheid van Tweelingen.

Het teken Tweelingen heeft een tweeledige aard. Enerzijds houden ze van rationaliseren en kunnen ze ons in het denken laten verstrikt raken om emoties te vermijden. Anderzijds kunnen ze overweldigd raken door emoties en ons laten twijfelen aan onze intuïtie. Het is belangrijk om deze tegenstellingen tijdens de nieuwe maan in Tweelingen te erkennen en beide aspecten toe te laten, zodat we niet vastlopen in angst, paniek of twijfel.

Daarnaast kunnen we ook in andere gebieden van ons leven tegenstellingen en twijfels ervaren. In plaats van te kiezen tussen twee kanten, kunnen we proberen om beide waarheden te omarmen en te erkennen dat we multidimensionale wezens zijn en alle geuren en kleuren belichamen. Op die manier kunnen we de energie van Tweelingen volledig benutten en ervan leren.

Voordat je intenties zet of in de actiemodus schiet, is het belangrijk om jezelf en je energie stevig te aarden. Richt je op je ademhaling om je gedachten te kalmeren en verbind je met je hart. Op die manier kun je heerlijk meesurfen op de luchtige, jonge en speelse energie van Tweelingen deze maand.

De nieuwe maan in Tweelingen nodigt je uit om nieuwe delen van jezelf te ontdekken. Het is alsof het Universum een cadeautje voor je heeft klaargezet, vol verrassingen en onverwachte wendingen. Laat je meevoeren op de golven van deze speelse Tweelingen energie en blijf verbonden met je ademhaling als je jezelf in onbekend terrein waagt. Net zoals een stevig anker een schip op zijn plek houdt tijdens een storm, zal je ademhaling en een bewuste focus op je lichaam en het hier-en-nu je helpen om jezelf te verankeren wanneer de wind van richting verandert. Haal diep adem, open je hart en laat je verrassen door de vernieuwende magie van de nieuwe maan in Tweelingen.

https://nl.pinterest.com/pin/11610911537853296/

Ontdekken wie je bent en hoe je jezelf authentiek kunt uiten

Het kameleongedrag van Tweelingen kan soms leiden tot een gevoel van verwarring en onzekerheid over de eigen identiteit. Door voortdurend aan te passen aan verschillende situaties en omgevingen, kan het zijn dat de Tweelingen zichzelf soms verliest en niet meer weet wie ze werkelijk is. Het is belangrijk om te leren hoe de Tweelingen zich veilig kan voelen in zichzelf, om te beseffen dat ze er mag zijn op haar eigen unieke manier, zelfs als dit niet altijd overeenkomt met de verwachtingen van de omgeving.

Wanneer dit kameleongedrag tot conflicten leidt, is het een uitdaging voor de Tweelingen om niet weg te rennen, maar juist de confrontatie aan te gaan en de emoties en gevoelens die hierbij opkomen te doorvoelen. Door deze innerlijke reis van zelfontdekking en zelfacceptatie aan te gaan, kan de Tweelingen haar eigen unieke stem vinden en vol vertrouwen haar ware zelf laten zien aan de wereld.

De boodschap van de Tweelingen energie is duidelijk: vind veiligheid en acceptatie in jezelf, zelfs als dit niet altijd overeenkomt met je omgeving. Je mag er zijn en je mag gehoord worden Wees moedig genoeg om conflicten niet uit de weg te gaan, maar in plaats daarvan je eigen identiteit te ontdekken, authentiek uit te drukken, trouw te blijven aan jezelf en een leven te leiden dat in lijn is met je diepste waarden en verlangens. 

Journalling: 11 vragen die je jezelf kunt stellen tijdens de nieuwe maan in Tweelingen

 1. Hoe kan ik mijn communicatievaardigheden verbeteren om een diepere verbinding te maken met anderen?
 2. Welke nieuwe interesses of onderwerpen wil ik graag ontdekken en verkennen?
 3. Op welke gebieden mag ik mijn creativiteit en speelsheid omarmen?
 4. Op welke manieren kan ik mijn denkvermogen gebruiken om praktische oplossingen te vinden voor uitdagingen in mijn leven?
 5. Op welke manier kan ik een balans vinden tussen mijn behoefte aan vrijheid en mijn verlangen naar verbinding met anderen?
 6. Hoe zou mijn leven eruitzien als mijn grootste dromen werkelijkheid werden?
 7. Wat zou er over zes maanden gebeuren als ik elke dag [vul activiteit in] zou doen?
 8. Welke andere dingen kan ik proberen in plaats van mijn gebruikelijke routine?
 9. Waar stel ik al lange tijd iets uit terwijl ik het eigenlijk graag wil doen?
 10. Op welke gebieden blijf ik te lang in mijn hoofd zitten zonder tot de kern van de zaak te komen?
 11. Welke gevoelens verdienen mijn volledige aandacht, zodat ze een weg kunnen vinden door mijn lichaam?

De nieuwe maan in Tweelingen nodigt je uit om uit je comfortzone te stappen en intenties te schrijven die breken met wat je in het verleden hebt gedaan. Wanneer Tweelingen en de nieuwe maan samenkomen, hangt er niet anders dan opwinding en vernieuwing in de lucht en is alles mogelijk.

Meer lezen? Bekijk ook deze artikelen:

Group 6 CopyCreated with Sketch.

Inschrijven nieuwsbrief

Laat jouw gegevens hier achter en wij doen de rest.
Maandelijks zal je op de hoogte gehouden worden.