Zoek
Sluit dit zoekvak.

De volle maan in Boogschutter op 4 juni: een tijd voor avontuur en vrijheid

Illuminate Body, Mind And Soul.

volle maan in boogschutter

Op 4 juni 2023 vindt de volle maan plaats in het vuurteken Boogschutter. De volle maan staat bekend om haar krachtige energie en ook deze volle maan in Boogschutter is geen uitzondering. 

Na de volle maan in Schorpioen in mei, die gehuld was in schaduwwerk, mysterie en het onderbewustzijn, betreden we nu het avontuurlijke rijk van Boogschutter. Dit teken staat voor vrijheid, optimisme en grenzeloos verkennen.

Gelukkig hadden we de aardse energie van Stier aan onze zijde tijdens de nieuwe maan in Stier op 19 mei. Deze stabiliserende kracht hielp ons om weer stevig met beide benen op de grond te staan terwijl we de inzichten en lessen van de afgelopen periode hebben kunnen verwerken en integreren. Het is alsof we een stevig fundament hebben gelegd ter voorbereiding op het avontuurlijke pad van de volle maan on Boogschutter.

Na het verkennen van de dieptes van ons onderbewustzijn en het opschonen hiervan, is het tijd voor een frisse start. De volle maan in Boogschutter nodigt je uit om je grenzen te verleggen en je open te stellen voor nieuwe ervaringen en perspectieven op het leven.

De betekenis van de volle maan in Boogschutter

Elk sterrenbeeld vertegenwoordigt een ander perspectief van wat het betekent om levend te zijn. En elk van deze twaalf archetypen moedigt ons aan om nieuwe delen van onszelf te ontmoeten en nieuwe diepten te ontdekken.

De boogschutter is het negende teken van de dierenriem en wordt geregeerd door Jupiter, de planeet van expansie en groei. Boogschutter staat voor avontuur, reizen, filosofie en vrijheid. Mensen geboren onder dit teken zijn vaak optimistisch, enthousiast en hebben een sterke behoefte aan onafhankelijkheid en vrijheid. Ze zijn altijd op zoek naar nieuwe ervaringen en zijn niet bang om risico’s te nemen.

Tijdens de volle maan in Boogschutter worden deze eigenschappen versterkt. Het is een tijd om je horizon te verbreden en je open te stellen voor nieuwe mogelijkheden en perspectieven. Het is tijd om je te laten inspireren door de wereld om je heen en je te laten leiden door ons optimisme en de kracht van je intuïtie.

Hoe we de energie van Boogschutter kunnen inzetten

De energie van deze volle maan in Boogschutter kan je helpen om je grenzen te verleggen, je blik te verwijden en je open te stellen voor nieuwe ervaringen en perspectieven. De zon staat momenteel in het tegenovergestelde teken Tweelingen en ook deze energie kan voelbaar zijn.

Kenmerkend voor Tweelingen is het verlangen naar verandering. Saaiheid is hun grootste vijand. Ze komen het meest tot bloei in situaties vol opwinding, beweging en gezonde spanning. Ze zijn altijd op zoek naar avontuur en kunnen zich moeilijk binden. Deze luchtigheid van de Tweelingen in zon kan het vuurtje van de Boogschutter dus aardig doen oplaaien.

Hieronder lees je een aantal suggesties hoe je de energie van de volle maan in Boogschutter kunt gebruiken in de maand juni:

Reis naar een nieuwe plek

Boogschutter is het teken van reizen en avontuur. Deze volle maan nodigt je uit om je koffers te pakken en op ontdekkingstocht te gaan. Denk ook eens aan alleen reizen! Het hoeft niet ver weg te zijn, zelfs een dagtrip naar een nieuwe stad of natuurgebied kan je helpen om nieuwe kanten van jezelf en van de wereld te ontdekken.

Verbreed je horizon tijdens de volle maan in Boogschutter

Boogschutter staat ook voor filosofie en de zoektocht naar waarheid en wijsheid. Deze volle maan nodigt je uit om je open te stellen voor nieuwe perspectieven en ideeën. Lees bijvoorbeeld een boek over een onderwerp dat je nog niet kent, volg een cursus of ga in gesprek met iemand met een andere achtergrond of mening dan jij.

Neem risico’s

Boogschutter is niet bang om risico’s te nemen en nieuwe ervaringen aan te gaan. Deze energie van de volle maan in Boogschutter je helpen om je angsten en twijfels los te laten en je open te stellen voor nieuwe mogelijkheden. Durf iets nieuws te proberen, ook al voelt het misschien eng of onbekend. Misschien ontdek je ook wel dat uit je comfortzone stappen niet betekent dat dit gevaarlijk is. Dit is goed om je zenuwstelsel voor te bereiden om meer ontspannen en open om te gaan met nieuwe situaties.

Vier je vrijheid

Boogschutter heeft een sterke behoefte aan vrijheid en onafhankelijkheid. Deze volle maan in Boogschutter nodigt je uit om te vieren wat je vrij laat voelen en wat je helpt om je authentieke zelf te zijn. Organiseer een feestje, ga dansen, doe iets wat je al heel lang wilde doen of maak een lijstje van alle dingen waar je dankbaar voor bent in je leven.

Rituelen voor de volle maan in Boogschutter

  • Maak een moodboard: Boogschutter staat voor expansie en groei. Maak een moodboard met afbeeldingen en teksten die jou inspireren en helpen om jouw dromen en doelen te visualiseren.
  • Schrijf een brief aan jezelf: Boogschutter is het teken van filosofie en waarheid. Schrijf een brief aan jezelf waarin je jouw diepste waarheden en inzichten deelt. Of schrijf over je visie op de wereld om je heen en beschrijf wat je wilt bereiken.
  • Maak een lijst van je doelen en dromen en mediteer erover tijdens de volle maan.
  • Plan een reis of avontuur dat je de komende maanden wilt maken.
  • Voer een ritueel uit waarbij je jezelf bevrijdt van oude overtuigingen of angsten die je tegenhouden om te groeien, zoals ademwerk of energiewerk.

Wees moedig en nieuwsgierig naar het leven

De volle maan in Boogschutter nodigt je uit om het leven te zien als een groot avontuur. Onze conditionering en het verstand houden je misschien liever in je comfortzone, maar de energie van Boogschutter moedigt je juist aan om je grenzen te verleggen en je open te stellen voor nieuwe ervaringen en perspectieven. Er is zoveel meer buiten de kaders van wat je al denkt te weten! Nu is de tijd om je intuïtie en je hart te volgen en te gaan doen wat je al zo lang hebt uitgesteld.

Wat heb je bijvoorbeeld al heel lang willen doen, hoe klein of groot dit ook lijkt te zijn?

Stel je eens voor: een nacht doorbrengen op een prachtige natuurkampeerplek, een epische reis maken naar een nieuwe bestemming, een frisse start met een nieuwe baan, het uitspreken van je gedachten naar die ene speciale persoon, het ontdekken van nieuwe hobby’s, en nog zoveel meer.

Doen wat je al zolang hebt willen doen, gewoon omdat jij er blij van wordt.

Als je merkt dat er belemmerende overtuigingen opduiken in de vorm van negatieve gedachten, emoties of fysieke sensaties, wees dan open en verwelkom ze met nieuwsgierigheid. Het leven draait om het omarmen van beide kanten van de medaille die samen een zijn en het Universum kan je het beste leiden wanneer je jezelf toestaat om te genieten van het avontuur en de opwinding die het leven te bieden heeft.

Sta jezelf toe om te voelen wat er naar boven komt tijdens de volle maan in Boogschutter en vraag gerust om steun van je omgeving. Maar onthoud ook dat de energie van Boogschutter je aanmoedigt om niet te lang in deze gevoelens te blijven hangen, maar ze te doorvoelen en vooruit te blijven gaan.

Het leven IS beweging.

De volle maan in Boogschutter is een tijd van avontuur, vrijheid en optimisme. Door deze energie te omarmen en te benutten, kunnen we ons leven verrijken en volledig ons authentieke zelf zijn. Dus ga op pad, omarm het avontuur en wees helemaal jezelf. Er valt zoveel moois te ontdekken en te ervaren!

Meer lezen:

Group 6 CopyCreated with Sketch.

Inschrijven nieuwsbrief

Laat jouw gegevens hier achter en wij doen de rest.
Maandelijks zal je op de hoogte gehouden worden.