Zoek
Sluit dit zoekvak.

Nieuwe maan in Stier op 19 mei: stabiliteit en veiligheid

Illuminate Body, Mind And Soul.

nieuwe maan mei 2023 stier

De nieuwe maan in Stier op 19 mei 2023 brengt een kalmerende energie met zich mee, waardoor we kunnen terugkeren naar een gevoel van evenwicht, gemak en gronding. Na de pittige maancyclus van de afgelopen weken, krijgen we nu de kans om even op adem te komen en alle opgedane inzichten die uit het donker tevoorschijn zijn gekomen, te verwerken in alle lagen van ons systeem. 

De nieuwe maan in Stier markeert het begin van een nieuwe maancyclus na het eclipsseizoen met maan- en zonsverduisteringen. Periodes met verduisteringen hebben de neiging om de boel door elkaar te schudden en brengen vaak (soms abrupte) verandering, spirituele ontwaking en transformatie met zich mee. Blinde vlekken, onbewuste patronen en gewoontes en trauma’s en alles wat niet op een lijn ligt met je hart kan naar de oppervlakte zijn gedreven de afgelopen weken. 

Dus als je jezelf op een kruispunt bevindt, het gevoel hebt dat je in een soort van niemandsland verkeert of een volledig nieuw terrein betreedt (je bent echt niet de enige) kunnen de vibraties van de nieuwe maan in Stier helpen om te aarden en stabiliteit te bieden. Nu kunnen we weer even tot rust komen en wennen om de nieuwe energieën te integreren die in ons leven zijn gekomen.

Stier energie: aardse zaken op orde brengen

Stier is een sterrenbeeld dat geassocieerd wordt met stabiliteit en veiligheid. Hoe kun je meer zekerheid creëren op de verschillende levensgebieden in je leven? Welke stappen kun je nemen om je veiliger te voelen en meer evenwicht te brengen? 

Als je merkt dat je onstabiliteit of onzekerheid ervaart op een bepaald vlak, is dit het moment om te reflecteren op wat je kunt doen om dit in evenwicht te brengen. Het kan gaan om het creëren van een financieel vangnet, het versterken van je relaties, het opbouwen van gezonde gewoonten, of het ontwikkelen van zelfvertrouwen en zelfliefde.

Neem de tijd om te kijken naar de gebieden in je leven waar je behoefte hebt aan meer stabiliteit en zekerheid. Vervolgens kun je concrete stappen zetten om deze aspecten te versterken. Dit kan bijvoorbeeld inhouden dat je een spaarplan maakt, een liefdevol en ondersteunend netwerk opbouwt, of dagelijkse rituelen implementeert die je helpen om gegrond te blijven. Een stevige basis helpt om te bouwen aan een toekomst die bij jou past, zodat ook jij – net als de Stier – kunt genieten van alle schoonheid, kleuren en smaken die het leven te bieden heeft.

Als we denken aan Stier, denken we aan een verlangen naar stabiliteit en zekerheid. Mensen met Stier-invloeden waarderen een solide basis in hun leven en streven naar een gevoel van veiligheid op verschillende gebieden, zoals financiën, relaties en materiële bezittingen. Tijdens de nieuwe maan kunnen deze verlangens naar voren komen en het is een uitnodiging om te onderzoeken hoe we dieper kunnen wortelen en een stevig fundament kunnen creëren voor een mooie toekomst.

De nieuwe maan in Stier en het creëren van comfort

De Stier wordt geregeerd door de planeet Venus, die verbonden is met liefde, schoonheid, geld, relaties en plezier. Dit sterrenbeeld geniet meer als andere tekens van de eenvoudige geneugten van het leven. Het is een tijd om te vertragen en te genieten van fysieke zintuiglijke ervaringen. Dit kan betrekking hebben op het waarderen van lekker eten, het creëren van een comfortabele en knusse omgeving, het koesteren van fysieke aanraking, het bewonderen van kunst en schoonheid. De nieuwe maan nodigt ons uit om ons te openen voor deze eenvoudige geneugten en te omarmen wat ons echt vreugde en voldoening brengt.

nieuwe maan mei 2023

Steady en gestaag aan je toekomst werken

Stier heeft een reputatie als geduldig en volhardend sterrenbeeld. Mensen met Stier-invloeden hebben vaak het vermogen om langdurige inspanningen te leveren en obstakels te overwinnen om hun doelen te bereiken wanneer ze hier eenmaal achter staan. Tijdens deze nieuwe maan worden we aangemoedigd om onze innerlijke vastberadenheid aan te boren en moedig door te zetten, zelfs wanneer de omstandigheden uitdagend zijn. Denk aan het verhaal van de schildpad die langzaam, maar gestaag de race wint. De Stier ziet een toekomst, maar hecht meer waarde aan een stevige aanwezigheid in het hier-en-nu en deinst niet terug voor een uitdaging op zijn pad.

De Stier is ook een sterrenbeeld van loyaliteit en toewijding. Mensen met Stier-invloeden hechten waarde aan stabiele en langdurige relaties, of het nu gaat om romantische partners, vriendschappen of familiebanden. Tijdens de nieuwe maan worden we aangemoedigd om onze trouw en toewijding te laten zien en te investeren in het cultiveren van sterke en gezonde relaties.

Laat je inspireren om te groeien in het aardse en sensuele rijk van Stier

Tijdens de nieuwe maan nodigt het Stier-sterrenbeeld ons uit om ons te richten op stabiliteit, genot, geduld, materiële welvaart en trouw. Het is een tijd om te reflecteren op hoe je meer stabiliteit en zekerheid kunt creëren in je leven, om te genieten van de eenvoudige geneugten en om vastberaden obstakels te overwinnen. Je kunt je financiën beheren en werken aan het creëren van materiële overvloed. 

Daarnaast is het belangrijk om je geliefden te koesteren en te laten zien hoeveel ze voor je betekenen. Dus laat deze nieuwe maan je inspireren om te groeien en te gedijen in het aardse en sensuele rijk van Stier. Geniet van de rust en de mogelijkheid om je leven op te bouwen op een stevig fundament van stabiliteit, vreugde en trouw.

Meer lezen?

Group 6 CopyCreated with Sketch.

Inschrijven nieuwsbrief

Laat jouw gegevens hier achter en wij doen de rest.
Maandelijks zal je op de hoogte gehouden worden.