Zoek
Sluit dit zoekvak.

De nieuwe maan in Leeuw op 16 augustus 2023: Dit betekent het voor jou

Illuminate Body, Mind And Soul.

De nieuwe maan heeft door de eeuwen heen altijd een speciale betekenis gehad. Het is een tijd van vernieuwing, groei en intenties zetten voor de toekomst. Op woensdag 16 augustus staat de nieuwe maan in Leeuw.

We begonnen deze maand met de volle maan in Waterman (een supermaan) op 1 augustus. Op deze dag stonden het begin en eind naast elkaar. Het markeerde het afsluiten van een cyclus met Waterman energie, maar ook de start van de achtste maand van dit jaar. 

Acht dagen later op 8-8 tot 1-8 vond de Leeuwenpoort plaats. Dit is een astrologische gebeurtenis die het creatieve en zelfverzekerde karakter van de Leeuw extra naar voren bracht. Als je iets gevoeld hebt tijdens deze dagen (bijvoorbeeld een sterke drang om vooruit te bewegen, met nieuwe ideeën aan de slag te gaan en te manifesteren), dan kan dat hiermee te maken hebben.

Tijdens een nieuwe maan staan de maan en de zon in hetzelfde astrologische teken. In dit geval is dat de vurige Leeuw. Nog even gebruik maken van deze energie dus, voordat het meer aardse Maagd-seizoen begint op 23 augustus 2023.

De betekenis van de nieuwe maan

De nieuwe maan in Leeuw staat symbool voor een nieuw begin. Het is het moment waarop de maan niet zichtbaar is aan de hemel. Een reset, een rustpauze en de eerste stap vooruit. Het symboliseert het zaadje dat geplant wordt en in stilte begint te groeien. Net zoals de lente niet kan aanbreken zonder de rustperiode van de winter, kan de maan niet op haar toppunt aan de hemel schijnen zonder eerst haar cyclus van vernieuwing en herstel te doorlopen.

Tijdens de nieuwe maan worden vaak intenties gezet en een richting bepaald. De nieuwe maan in Leeuw nodigt je aan om harde doelen te verzachten door ze in het vuur van de Leeuw te gooien. Door ruis op te schonen, krijgt je hart beter de kans om haar ware verlangens aan je te communiceren.

Wanneer is de nieuwe maan in Leeuw 2023?

De nieuwe maan in Leeuw vindt plaats op woensdag 16 augustus rond 11:38 in Nederland.

Wat de nieuwe maan in Leeuw voor jou betekent + thema’s

De Leeuw wordt geregeerd door de zon: het centrum van ons zonnestelsel. De zon kan ons veel leren over het vurige teken Leeuw en hoe deze ons de komende weken kan beïnvloeden.

In het prachtige orakeldek van Rebecca Campel Het Rozenorakel bestaat de kaart ‘The Reuniun’ welke omschrijft: ‘The rose doesn’t open and close according to who’s walking by. She reveals Her Beauty to the world without waver.’ Oftewel: De roos opent en sluit niet afhankelijk van wie er voorbijloopt. Ze onthult haar schoonheid onvoorwaardelijk aan de wereld. Dit kan gezien worden als een metafoor voor authenticiteit en zelfvertrouwen, en je trouw blijft aan jezelf.

Iedere dag begroet de zon ons met haar stralende aanwezigheid. Ondanks bewolking en zonder zich te laten tegenhouden door wat er ook gebeurt. De zon is er altijd, ook al nemen we haar even niet zo helder waar. Op een vergelijkbare manier biedt de Leeuw ons een les om ook de moed te verzamelen om op te dagen en ons hart te volgen – ongeacht de omstandigheden die zich voordoen. 

Net zoals de zon loyale aanbidders en bewonderaars aantrekt door simpelweg zichzelf te zijn, zo toont de Leeuw ons het belang van trouw blijven aan onze eigen authentieke zelf. Geen maskers, geen vermommingen, gewoon puur en echt zijn. 

De zon staat dus voor vurige zelfverzekerdheid, die zich niks aantrekt van de meningen van anderen en altijd in liefde blijft stralen. De omgeving en zichzelf blijft verwarmen en verlichten. Zo daagt ook de Leeuw ons uit om ons niet te laten beïnvloeden door de verwachtingen of oordelen van anderen. Hij schijnt vol vertrouwen: en dat herinnert ons eraan dat onze eigen waarde niet afhangt van de goedkeuring onze omgeving.

De Leeuw-energie helpt je om de kracht van je innerlijke vuur te voelen. Leven vanuit een open hart zal niet alleen een diepere verbinding met jezelf bevorderen, maar daardoor ook met anderen. Je zult zien dat je veel meer te geven hebt als je loyaal bent aan jezelf. Door in je eigen behoeften en verlangens te voorzien – inspireer je anderen om hetzelfde te doen.

Thema’s tijdens de nieuwe maan in Leeuw:

 • Zelfexpressie
 • Leiderschap
 • Creativiteit
 • Moed
 • Kracht
 • Zelfvertrouwen
 • Authenticiteit
 • Kwetsbaarheid
 • Liefhebben
 • Toewijding
 • Een open hart

Vraag jezelf eens af: Welke delen van jezelf mag je met de wereld delen? En welke delen houd je bewust of onbewust in het donker uit angst om helemaal jezelf te zijn? Dit hoeft echt niet als een luide brul – geforceerd naar buiten te komen, maar het is belangrijk dat je jezelf en je eigen waarheid eert – en dit in liefde durft te delen met de wereld.

De nieuwe maan in Leeuw leert ons dat moed ontstaat wanneer we onze kwetsbaarheden met zachtheid onder ogen zien. Dat moed en zelfvertrouwen ontstaan wanneer we opdagen voor onszelf, zelfs als we bang zijn. Moed betekent niet dat je niet bang bent. Het betekent dat je doorgaat ondanks de angst. Het betekent dat je ten alle tijden je hart volgt, zelfs als je mind de uitkomst niet kent. Het is vertrouwen hebben in een hogere intelligentie en ‘weten’ dat de verlangens in jouw leven uniek zijn en zich niet voor niks door je heen naar buiten willen bewegen.

Journaling tijdens de nieuwe maan in Leeuw:

 1. Zoek iemand met veel Leeuw-energie in je omgeving of bekijk de Leeuw-thema’s en vraag je af: ‘Welke eigenschappen waardeer ik in deze persoon en hoe kan ik deze in mijzelf toelaten?’
 2. Welke vurige rituelen kan ik integreren in mijn dagelijks leven?
 3. Welke verlangens leven in mij die staan te popelen om tot leven te komen?

Rituelen tijdens de nieuwe maan in Leeuw 2023

Wanneer de nieuwe maan plaatsvindt in het sterrenbeeld Leeuw, brengt dit een krachtige en creatieve energie met zich mee. Leeuw is een teken dat geassocieerd wordt met leiderschap, zelfexpressie en het tonen van je ware zelf. Tijdens deze nieuwe maan kun je rituelen beoefenen die passen bij het teken Leeuw om je intenties te versterken.

 1. Schrijf een brief aan jezelf waarin je jouw grootste dromen en doelen opschrijft en visualiseer hoe deze dromen werkelijkheid worden. Het gaat hier niet om de uitkomst, want de weg ernaartoe blijft altijd een groot mysterie. Maar het gevoel wat dit bij je oproept is een goede indicatie of je op het juiste pad zit.
 2. Maak gebruik van kleuren die passen bij het sterrenbeeld Leeuw, zoals goud en oranje. Dit kan je helpen om de krachtige energie van zelfexpressie en creativiteit te versterken.
 3. Dans of zing uitbundig om jezelf volledig uit te drukken en jouw innerlijke vuur aan te wakkeren.

Lees ook:

Group 6 CopyCreated with Sketch.

Inschrijven nieuwsbrief

Laat jouw gegevens hier achter en wij doen de rest.
Maandelijks zal je op de hoogte gehouden worden.