Zoek
Sluit dit zoekvak.

De reis naar de vijfde dimensie: Praktische stappen voor jouw bewustwording en groei

Illuminate Body, Mind And Soul.

vijfde dimensie

In mijn vorige artikel in de Lightworkers Community heb ik geschreven over drie belangrijke stappen in het Peruaanse sjamanisme om de vijfde dimensie te bereiken: bewustwording, transformatie en expansie. Maar wat betekent dit concreet voor jou, hier in het westen? Hoe kun je deze drie stappen integreren om tot meer bewustwording en groei te komen?

Door het combineren van westerse denkwijzen van bijzondere mensen met oude wijsheid van inheemse volkeren, kun je een krachtig en praktisch pad creëren dat bij jou past. In deze blog gaan we dieper in op hoe je deze combinatie kunt toepassen voor jouw persoonlijke groei.

Stap 1: Bewustwording – Het ontwaken van jouw geest

De eerste stap op jouw reis naar de vijfde dimensie is bewustwording. Het draait om het ontwaken van jouw eigen bewustzijn en het begrijpen van de invloed van jouw gedachten, emoties en acties op jouw leven. Dit proces vereist zelfreflectie en introspectie.

Eckhart Tolle, een westerse spirituele leraar, benadrukt het belang van het “hier en nu” zijn en het observeren van je gedachten zonder er volledig in op te gaan. Hij moedigt je aan om bewust te worden van jouw gedachten als voorbijgaande verschijnselen, zodat je je niet identificeert met negatieve denkpatronen. Door bewust te zijn van en ze te zien het moment en jouw gedachten te observeren, kun je een dieper niveau van bewustzijn bereiken.

Stap 2: Transformatie – Het overstijgen van beperkende overtuigingen

De tweede stap op jouw reis is transformatie. Het houdt in dat je je bewust wordt van beperkende overtuigingen en ze transformeert naar ondersteunende overtuigingen. Eckhart Tolle benadrukt dat onze identificatie met het ego, gebaseerd op negatieve overtuigingen en de behoefte aan controle, ons tegenhoudt op onze spirituele reis. Hij stelt voor om bewustzijn te creëren rondom ons ego en te erkennen wanneer het actief is in onze gedachten en gedragingen. Door bewust te zijn van ons ego en het te overstijgen – kunnen we transformatie ervaren en ruimte geven aan een dieper bewustzijn.

Een praktische oefening die je kunt doen om je verbinding met de vijfde dimensie te versterken, is het maken van een lijst van beperkende overtuigingen die je over jezelf hebt. Onderzoek elke overtuiging en stel jezelf de vraag: “Is deze overtuiging waar en ondersteunend voor mijn groei?” Als het antwoord nee is, schrijf dan een positieve en ondersteunende tegenovergestelde overtuiging op. Herhaal deze nieuwe overtuiging dagelijks en neem bewuste acties die deze overtuiging ondersteunen. Op deze manier transformeer je geleidelijk beperkende overtuigingen in positieve en ondersteunende overtuigingen.

Stap 3: Expansie – Het vergroten van bewustzijn

De derde stap op jouw reis naar de vijfde dimensie is expansie. Het betekent dat je jouw bewustzijn vergroot en openstaat voor nieuwe ervaringen en mogelijkheden. Het is belangrijk om bewust te zijn van de kansen die voor jou liggen en je open te stellen voor nieuwe manieren van denken en handelen.

Eckhart Tolle moedigt ons ook hier aan om ons bewustzijn uit te breiden – door ons te verbinden met de stilte en de ruimte tussen onze gedachten. Hij nodigt ons uit om regelmatig momenten van stilte en meditatie in te bouwen in ons dagelijks leven, zodat we toegang krijgen tot een dieper niveau van bewustzijn en verbondenheid met het alomvattende veld van energie en bewustzijn.

Een praktische oefening die je kunt doen, is het regelmatig inplannen van momenten van stilte en reflectie in jouw dagelijkse routine. Dit kan bijvoorbeeld door elke ochtend en avond een paar minuten te mediteren, een wandeling in de natuur te maken zonder afleidingen, of een dagelijkse journaling-praktijk te creëren waarin je jouw gedachten en inzichten opschrijft. Deze momenten van stilte helpen je jouw bewustzijn uit te breiden, jouw intuïtie te versterken en je te verbinden met een dieper niveau van bewustzijn.

De vijfde dimensie: De combinatie van westerse denkwijzen en oude wijsheid

Door de combinatie van westerse denkwijzen met oude wijsheid – zoals die van Eckhart Tolle en het sjamanisme – kunnen we een krachtig en praktisch pad creëren voor onszelf op onze reis naar de vijfde dimensie. Het samenvoegen van deze benaderingen biedt een geïntegreerde en gebalanceerde manier om bewustwording en groei te bevorderen. We kunnen kritisch denken en analytische benaderingen combineren met intuïtieve inzichten en verbondenheid met de wereld om ons heen, om een dieper begrip van bewustzijn en een vervullend leven te bereiken.

Eckhart Tolle, een inspirerende Duitse auteur en spiritueel leraar, is wereldwijd bekend vanwege zijn invloedrijke boeken “De kracht van het NU” en “Een nieuwe aarde“. Hij legt de nadruk op het loslaten van ego-identificatie en het bereiken van een dieper bewustzijn in het huidige moment, speciaal voor jou.

Lees ook:

Group 6 CopyCreated with Sketch.

Inschrijven nieuwsbrief

Laat jouw gegevens hier achter en wij doen de rest.
Maandelijks zal je op de hoogte gehouden worden.