Zoek
Sluit dit zoekvak.

Volle maan in Waterman op 1 augustus 2023 (supermaan!)

Illuminate Body, Mind And Soul.

volle maan in waterman augustus 2023

De volle maan is altijd een bijzonder fenomeen, maar deze maand is het extra speciaal. Op dinsdag 1 augustus starten we de nieuwe maand met een knaller: een supermaan! Dit betekent dat de maan groter en helderder lijkt dan normaal. Bovendien worden de thema’s die tijdens de volle maan in Waterman centraal staan extra belicht.

De volle maan bevindt zich in het teken Waterman, terwijl de zon zich in Leeuw bevindt en recht tegenover de maan staat. Dit wordt ook wel het Leeuw-seizoen genoemd en zal duren tot en met 22 augustus. Waar de volle maan staat voor het einde van een cyclus, afronding en het emotionele aspect van ons bestaan, staat de zon voor datgene waar we open voor mogen staan.

Als mens belichamen we elk teken van de dierenriem – ongeacht welk sterrenbeeld je bent of wat je astrologische blauwdruk is. Astrologie is net zoveel een onderdeel van de natuur als wij dat zijn. De zon herinnert ons eraan dat we de energie van het sterrenbeeld dat op dat moment centraal staat (in dit geval Leeuw) mogen verwelkomen. Maar daarvoor moeten we eerst ruimte maken door het einde van deze cyclus af te sluiten tijdens de volle maan in Waterman.

Wat kunnen we verwachten tijdens de volle maan in Waterman?

De volle maan heeft een bekende invloed op onze emoties en ons onderbewustzijn – en elke volle maan brengt haar eigen unieke thema’s met zich mee. Het gaat hier om zaken die we los mogen laten om verder te kunnen gaan. Wanneer de volle maan aan de hemel staat, komt wat voorheen onopgemerkt bleef in onszelf naar boven om ook verlicht te worden. Aspecten van onszelf die eerder verborgen bleven, worden onthuld.

Tijdens de volle maan in Waterman kunnen we thema’s verwachten die typerend zijn voor dit luchtteken. De Waterman staat bekend om zijn onafhankelijkheid, vrijgevochtenheid, originaliteit en verlangen naar vrijheid. Mensen onder dit teken zijn vaak progressief en hebben een sterke behoefte om zichzelf uit te drukken. Tijdens deze periode kunnen we ons dus richten op individuele vrijheid, innovatie, sociale rechtvaardigheid en gemeenschapszin.

De volle maan in Waterman staat symbool voor vrijheid, gemeenschap en rechtvaardigheid

Maar laten we niet vergeten dat elk sterrenbeeld ook zijn uitdagingen heeft. Waterman kan soms afstandelijk of rebels zijn, wat kan leiden tot moeilijkheden bij het aangaan van emotionele verbindingen. Dit kan ook betekenen dat je juist meer aandacht mag besteden aan gebieden waarin je je te veel aan anderen aanpast. Waar je je eigen behoeften en zielsverlangens aan de kant zet, terwijl je eigenlijk niets liever zou willen dan je ermee te versmelten. Zonder schuldgevoel en zonder angst, maar vanuit zelfliefde, liefde voor anderen, vertrouwen en vrijheid. En vanuit wederzijds respect voor jezelf en je omgeving.

De volle maan in Waterman op 1 augustus 2023 nodigt ons uit om na te denken over onze persoonlijke vrijheid en hoe we die kunnen integreren in onze relaties en gemeenschappen. Misschien is het tijd om oude patronen los te laten die ons belemmeren om volledig onszelf te zijn. Misschien is het tijd om onze stem te laten horen en op te komen voor sociale rechtvaardigheid.

Daarnaast kan deze supermaan ons ook een boost geven op het gebied van creativiteit en innovatie. Het kan een periode zijn waarin nieuwe ideeën ontstaan en we de moed hebben om ze te delen met anderen. Dus als je een project hebt waar je al een tijdje aan werkt, kan dit het moment zijn om er echt voor te gaan!

Rituelen tijdens de volle maan in Waterman

Om optimaal gebruik te maken van de energie van de volle maan in Waterman, kun je verschillende activiteiten uitproberen:

1. Meditatie: Neem wat tijd voor jezelf om tot rust te komen en contact te maken met je innerlijke zelf. Gebruik deze meditatieve staat om na te denken over wat jouw ware vrijheid betekent en hoe je dat kunt manifesteren in jouw leven.

2. Journaling: Pak een notitieboekje erbij en schrijf jouw gedachten, gevoelens en intenties op. Gebruik deze tijd om helderheid te krijgen over wat je wilt loslaten en wat je wilt verwelkomen in jouw leven.

3. Bijdragen aan het collectief: Doe iets om bij te dragen aan een meer rechtvaardige samenleving. Dit kan variëren van vrijwilligerswerk tot het steunen van organisaties die zich inzetten voor sociale verandering.

4. Creatieve expressie: Gebruik deze tijd om jouw creativiteit te uiten. Schilder, schrijf, dans of speel muziek – laat jouw unieke stem horen!

5. Verbind met anderen: Zoek de verbinding op met gelijkgestemde mensen. Organiseer een bijeenkomst of sluit je aan bij een community waarin je kunt delen en leren van anderen.

De volle maan in Waterman op 1 augustus 2023 is een krachtig moment om onze individuele vrijheid te vieren en ons bewust te worden van onze rol in de gemeenschap. Het nodigt ons uit om los te laten wat ons belemmert en ruimte te maken voor vernieuwing en groei. Ga naar buiten, laat je verwonderen door de prachtige supermaan en alle bijkomende ervaringen – vier het leven en laat je inspireren door de energie van Waterman!

Lees ook:

Group 6 CopyCreated with Sketch.

Inschrijven nieuwsbrief

Laat jouw gegevens hier achter en wij doen de rest.
Maandelijks zal je op de hoogte gehouden worden.