Search
Close this search box.

Hoogsensitiviteit en het nieuwe tijdperk

Illuminate Body, Mind And Soul.

Nieuw tijdperk

Er bestaat veel verdeeldheid in de wereld. Het verlangen naar verbinding en saamhorigheid wordt steeds groter. Met de komst van het Aquariustijdperk gaan we over op collectief bewustzijn. Het is een transitie van ik-bewustzijn naar gemeenschapszin. Voorafgaand aan een nieuw tijdperk hebben we altijd eerst te maken met strijd. Het is belangrijk de chaos, angst en onzekerheid die nu heerst te doorvoelen. Dat is nodig om voorwaarts te kunnen bewegen.

Missie

Iedereen heeft hier een missie op aarde. Ik geloof dat hoogsensitieve personen hard nodig zijn in deze wereld en de taak hebben om licht en liefde te verspreiden, zeker nu daar in deze overgangsfase zoveel behoefte aan is.

Zoals iedereen zijn eigen rol speelt in het grote geheel en ieder een taak heeft om meer en meer als evenbeeld van de goddelijke energie te dienen, zijn hoogsensitieven gericht op verbinding, harmonie en zingeving.

Intuïtie

Als je hoogsensitief bent voel je heel veel aan. Je voelt niet alleen sterk de emoties en stimuli in jezelf, ook de buitenwereld komt sterk bij je binnen. Je waarnemingen verwerk je diepgaand en je brein maakt direct allerlei verbindingen, zowel conclusies uit gebeurtenissen uit het verleden als voorspellingen in de toekomst. Daarnaast is je intuïtie sterk ontwikkeld. Je innerlijk weten maakt dat je een duidelijke visie hebt op het grote geheel maar ook oog hebt voor belangrijke details. Je hebt oog voor ieders belangen en hebt een groot rechtvaardigheidsgevoel. Het kan regelmatig voor komen dat jouw ziel al verder is dan jij met je gedachten kunt of wilt bijbenen. Dat kan een innerlijke strijd opleveren tussen gedachten (angst) en weten (liefde).

nieuw tijdperk

LEES OOK:
Anne haar visie over lichtwerk en spirituele groei: ‘Hoe ouder de ziel, hoe meer het aankan.’

Angst voor afwijzing (rejection sensitivity)

De angst voor afwijzing, kan een grote rol spelen waarom je ‘nog’ niet opstaat, nog niet kiest voor wat jij eigenlijk al weet en wat je hier te doen hebt. Wanneer je het gevoel hebt dat jij je moet aanpassen aan jouw omgeving omdat je anders niet oké gevonden wordt, creëer je onbewust een ‘valse’ identiteit met patronen, overtuigingen en gedrag om pijn te vermijden. Hierdoor ben je ver verwijderd van wie jij werkelijk bent en doet daarmee ook afstand van je levenslust en je werkelijke missie.

Persoonlijke ontwikkeling

Wanneer jij jezelf goed kent en bewust bent van jouw talenten, kwaliteiten, persoonlijke normen en waarden, kun jij de rol pakken die voor jou bedoeld is en jouw kracht optimaal benutten. Jij mag jouw plek innemen op deze aarde die voor jou is bedoeld en hiermee jouw missie volbrengen.

Dit artikel is geschreven door Sandra van der Burgt. Meer lezen van Sandra? Klik hier.

Group 6 CopyCreated with Sketch.

Inschrijven nieuwsbrief

Laat jouw gegevens hier achter en wij doen de rest.
Maandelijks zal je op de hoogte gehouden worden.