Zoek
Sluit dit zoekvak.

Leven vanuit je intuïtie – Vertrouwen in je Hogere Zelf

Illuminate Body, Mind And Soul.

Luisteren naar je hart en intuïtie is makkelijker gezegd dan gedaan. Als we voor een belangrijke keuze staan is het niet altijd even simpel om te voelen wat het juiste pad is en daar volop in te vertrouwen. Om ons veilig te wanen neemt onze mind het dan toch vaak over tijdens de besluitvorming. De mind komt tenminste met onderbouwde redenen… toch?

Je natuurlijke compas

Simpel gezegd is intuïtie een samenhang van je onderbewustzijn en je Hogere Zelf. Enerzijds bestaat intuïtie uit signalen die we niet bewust waarnemen en ergens diep in ons liggen opgeslagen, zoals: sfeer, lichaamshouding, vergeten herinneringen of kennis en opgedane ervaringen. Anderzijds betekent intuïtie de signalen die we krijgen vanuit een verbinding met God. Dit zijn dingen waarvan we zeggen ‘Dat kan geen toeval zijn!’ of een bepaald gevoel waar je heel zeker van bent en wat niet per se te verklaren is. Dit laatste wordt steeds sterker naarmate je bewuster gaat leven.

Bewust leven

In ons onderbewustzijn ligt onbevattelijk veel informatie opgeslagen. Je kunt het vergelijken met een enorme computer. Filosoof Carl Jung heeft ooit ingeschat dat we gemiddeld maar 5% van ons bewustzijn actief gebruiken. De andere 95% heeft informatie opgeslagen waarvan jouw hersenen hebben ingeschat dat het niet urgent genoeg is.

Het is goed om te beseffen dat je onderbewustzijn informatie bevat zoals externe beïnvloeding vanuit televisie, social media, opvoeding, normen en waarden, de meningen van andere mensen, beelden die ooit voorbijkwamen, dromen die je ooit hebt gehad, vage herinneringen en nog veel meer. Deze vergeten informatie die nog wel in jou bestaat, noemen we jouw referentiekader. Jouw unieke bril waardoor je de wereld bekijkt. Deze informatie heeft invloed op de keuzes die jij maakt en hoe jij in situaties reageert.

Dit is trouwens niet alleen maar negatief. Het betekent tegelijkertijd dat jij dus nog 95% aan onbewuste wijsheid bezit! Dit is wat er bedoeld wordt met ‘Het antwoord zit al in jou.’ Een oefening om bewuster te leven en informatie vanuit je onderbewustzijn naar boven te halen, is door creatief schrijven. Schrijven zonder nadenkpauzes.

Diepe ontspanning en bewust leven

Door kalmte en vertrouwen te integreren in je dagelijks leven, leer je om signalen vanuit je Hogere Zelf sneller te herkennen. Het is een proces van vallen en opstaan en er is geen goed of fout.

Er zal altijd die continue gedachtestroom aanwezig zijn. Als je ervoor kiest om daarin mee te gaan, blijf je de honger naar controle en het vertrouwen in het oplossingsgerichte vermogenvoeden.

Door meditatie en diepe ontspanning te integreren in je dagelijks leven, zorg je dat de ruis verminderd wordt. De combinatie van ontspanning en het trainen van je bewustzijn is de sleutel naar een intuïtieve levensstijl. Vanuit die ervaring doe je vertrouwen op omdat je merkt dat je er echt op kunt vertrouwen. Het betekent echter niet dat wanneer jij niet ontspannen bent of zelfs stress ervaart, je niet meer intuïtief bent.

In de kern heeft iedereen intuïtie. Alles en iedereen op aarde is spiritueel en heeft een verbinding met ‘De Bron’. Het is echter aan jou om deze natuurlijke raadgever te trainen of niet.

Onderscheid tussen intuïtie en onderbewustzijn

Hoe maak je het onderscheid tussen informatie vanuit je zuivere intuïtie en je onderbewustzijn? Hoe weet je of de ingevingen die je doorkrijgt, betrouwbaar zijn? Is het oude opgeslagen informatie van binnenuit of is het een ingeving vanuit je verbinding met De Bron?

Je maakt geen onderscheid door hierover na te denken. Jouw intuïtie spreekt vanuit een diep gevoel van WETEN, of dit nu vanuit je onderbewustzijn komt of vanuit verbinding. Voor jouw mind is dit vaak onlogisch en onberedeneerbaar. Het kan zijn dat het antwoord al ergens in jou schuilt. Je weet al zoveel! Het gevoel dat je daarnaast wordt geleid en dat je soms ook hulp krijgt van bovenaf is erg bevrijdend.

Signalen herkennen

Op het web zijn talloze voorbeelden te vinden van mensen die hebben geluisterd naar hun intuïtie en daardoor bepaalde situaties hebben weten te voorkomen. Of waar juist prachtige kansen op hun pad zijn gekomen en waar deuren zijn geopend. Bij de functiebeschrijving van beveiligingsmedewerker op Schiphol wordt het woord intuïtie gekoppeld aan kennis expliciet benoemd. Hoe weet je wanneer jouw intuïtie spreekt?

Signalen herkennen doe je door bepaalde aandringende en herhaaldelijk terugkerende gevoelens en gedachten te herkennen. Je WEET dat er iets (niet) klopt. Dat gevoel van WETEN ligt dieper dan het WETEN vanuit je mind, die dit voornamelijk op kennis baseert.

Een checklist lijkt fijn en handig en is nu precies het soort informatie waar je mind heerlijk aan knabbelt. Dit is het soort informatie dat overal op het internet te vinden is, er zijn eindeloos veel lijstjes. Probeer de focus te leggen op het vertrouwen vanuit je mind, naar vertrouwen vanuit je hart. Ruil lijstjes in voor een dagelijkse meditatiesessie en luister naar wat er in je opkomt. Oefen elke dag met je bewustzijn en een quiet mind. Wees alert op ingevingen, signalen en dingen die op je pad komen. Dan komen de antwoorden vanzelf!

Loslaten en vertrouwen

Leren vertrouwen op je innerlijke wijsheid betekent ook dat je keuzes maakt die achteraf totaal niet leken te kloppen. Vaak zijn we bang om verkeerde beslissingen te maken die we notabene zelf als ‘verkeerd’ bestempelen. Leven vanuit je intuïtie is een magische rit. Je zult nog steeds situaties tegenkomen die onprettig aanvoelen. Deze situaties zijn er speciaal voor jou, om te leren je hier niet in mee te laten slepen. Je vaart op de zee van je natuurlijke compas: jouw intuïtie. Je volgt je hart en zo vind je jouw natuurlijke verbinding met het ‘Alles’ weer terug, inclusief jeZelf.  Jezelf?

Sanne-Lotte

Op 14 februari 2021 richtte Sanne-Lotte de Lightworkers Community op. Na een uitdagende periode in haar leven ontdekte ze het pad van bewustzijn, zingeving en energiewerk. Dit bevestigde wat ze diep van binnen altijd al wist: er is zoveel meer!
Group 6 CopyCreated with Sketch.

Inschrijven nieuwsbrief

Laat jouw gegevens hier achter en wij doen de rest.
Maandelijks zal je op de hoogte gehouden worden.