Zoek
Sluit dit zoekvak.

Lente-equinox 2023: de spirituele betekenis

Illuminate Body, Mind And Soul.

lente-equinox 2023

De lente-equinox 2023 staat voor de deur en viert de start van een nieuw begin. Na de lange en donkere winter, waarin we vaak gedwongen worden om naar binnen te keren, is de Lente-equinox het moment waarop we ons richten op het vinden van stabiliteit en balans in ons leven. Het woord “equinox” komt van de Latijnse woorden voor “gelijk” en “nacht”, en verwijst naar de dagen waarop licht en donker in perfecte balans zijn. Dit jaar valt deze bijzondere dag op 20 maart op het Noordelijk halfrond.

De lente-equinox: culturen en tradities

De lente-equinox is een belangrijk moment in verschillende spirituele tradities en wordt vaak geassocieerd met symboliek van een nieuw begin, balans, stabiliteit en manifestatie. Op deze dag zijn dag en nacht in perfecte balans, wat een gevoel van harmonie en evenwicht creëert in de natuurlijke wereld en in ons innerlijke leven. Heb je de typische lentekriebels al ervaren? Het is namelijk niet voor niks dan onze natuur ons stimuleert om de leefomgeving met een nieuwe blik te bekijken, op te ruimen en schoon te maken.

De lente-equinox volgens de astrologie

In de astrologie wordt de lente-equinox gezien als het begin van het astrologische jaar en een moment van nieuwe groei en transformatie. Het is een tijd om nieuwe doelen te stellen, oude patronen los te laten en je te richten op wat je werkelijk wilt in je leven. Het is een tijd om nieuwe zaadjes te planten, zowel in je tuin als in je geest.

Het Keltische jaarfeest Ostara

In de Keltische traditie wordt de lente-equinox gevierd als Ostara, het feest van de godin van vruchtbaarheid en vernieuwing. Dit is het moment waarop de aarde ontwaakt uit haar winterslaap en het leven opnieuw begint te bloeien. Het is een tijd om dankbaarheid te tonen voor de vruchtbaarheid van de aarde en om te bidden voor overvloed en voorspoed in het komende jaar.

Inheemse culturen over de lente-equinox

Voor veel inheemse culturen over de hele wereld is de lente-equinox ook een belangrijk moment in de cyclus van de seizoenen. Het is een tijd om te danken voor de overvloed die in de herfst is geoogst en om te bidden voor een succesvolle oogst in het komende jaar. Het is een moment om de balans te herstellen tussen mens en natuur en om te erkennen dat we afhankelijk zijn van de aarde voor ons voortbestaan.

De energie van de lente-equinox 2023 en nieuwe maan in Ram

Na de piek van de lente-equinox, volgt kort daarna op 21 maart 2023 de Nieuwe Maan in Ram die de mogelijkheid biedt om een frisse start te maken en nieuwe intenties en doelen te stellen.

De Nieuwe Maan in Ram is vaak de beste nieuwe maan van het jaar om intenties te stellen en plannen te maken voor de toekomst. De Ram staat bekend om zijn avontuurlijke, assertieve, ambitieuze, energieke en moedige karakter. Hij handelt snel en zonder al te veel nadenken, altijd op zoek naar eerlijkheid en openheid – net als de bloemknopjes die in de lente ontkiemen.

Dit jaar, op 21 maart 2023, zal de energie van de Nieuwe Maan in Ram je extra ondersteunen bij de voorbereiding van het nieuwe hoofdstuk dat voor jou ligt. Het zal de verbinding met jezelf van binnenuit versterken en vernieuwen, zodat je klaar bent om een nieuw hoofdstuk te starten.

De spirituele betekenis van de lente-equinox

De spirituele betekenis van de lente-equinox is de balans tussen licht en donker, vernieuwing en wedergeboorte. Maak gebruik van deze energie door terug te keren naar je essentie (je nulpunt), waarin je stabiel, heel en compleet bent. Vanuit dit punt kun je opnieuw voelen wat je nodig hebt om opnieuw balans aan te brengen op verschillende (holistische) niveaus, zoals je lichamelijke- en geestelijke gezondheid en je leefstijl.

Door een innerlijke schoonmaak door te maken, creëer je weer ruimte voor iets nieuws. Ervaar je weerstand of moeite met het loslaten van bepaalde zaken? Focus je dan op deze weerstand door deze helemaal te doorvoelen. Gebruik de kracht van de natuur en laat de frisse wind van de lente je oude ballast moeiteloos meenemen.

De energie van creatie is in de komende periode hoog, dus lift hierop mee door je hart te openen en je geest te verruimen. Dit is de tijd om je te richten op vernieuwing en wedergeboorte, om te groeien en te bloeien. Kijk met een frisse blik en een kinderlijke nieuwgierigheid en verwondering naar alle geuren en kleuren van de lente – en dit nieuwe persoonlijke hoofdstuk en laat de energie van de lente-equinox 2023 je helpen om nog meer harmonie, vreugde en balans te ervaren in je leven.

Group 6 CopyCreated with Sketch.

Inschrijven nieuwsbrief

Laat jouw gegevens hier achter en wij doen de rest.
Maandelijks zal je op de hoogte gehouden worden.