Zoek
Sluit dit zoekvak.

De kracht van intenties zetten + 30 voorbeelden

Illuminate Body, Mind And Soul.

intenties zetten

Intenties zetten is een effectieve manier om focus te houden in een wereld vol afleidingen. Ze helpen je er dagelijks aan te herinneren wat je echt belangrijk vindt en waar je naartoe wilt groeien op spiritueel en persoonlijk vlak. Of het nu gaat om het creëren van een gezondere levensstijl, meer succes in je carrière, het ontwikkelen van meer (zelf)liefde of het manifesteren van je diepste verlangens, het zetten van intenties helpt je om je te richten op wat écht belangrijk voor je is.

Door regelmatig tijd te nemen om te reflecteren op je intenties en je gevoel erbij te betrekken, kun je samenwerken met het universum om je doelen te bereiken en een leven te creëren op een manier die in lijn is met je ware zelf.

Wat zijn intenties en hoe kunnen ze je leven transformeren?

Een intentie is een richting die je voor jezelf stelt en de manier waarop je wilt zijn en leven. Het is een bewuste keuze om je energie te richten op een bepaalde uitkomst, zonder dit heel concreet te maken. Toch gaat intenties zetten niet per se over wat je wilt hebben, maar eerder over wie je wilt zijn vanuit je hart en hoe je wilt groeien op spiritueel en persoonlijk vlak. Intenties zetten gaat dus een stapje verder dan het stellen van doelen en is gericht op bewustwording, zelfreflectie en innerlijke groei.

Hoe kun je beginnen met intenties zetten?

Intenties zetten kan op verschillende manieren worden gedaan, maar het belangrijkste is dat je het regelmatig doet. Hieronder noemen we een paar voorbeelden waarop je intenties kunt zetten:

Mediteren

Meditatie is een geweldige manier om intenties te zetten. Ga in een comfortabele positie zitten, sluit je ogen en richt je aandacht op je ademhaling. Zodra je jezelf gecentreerd voelt, kun je beginnen met het zetten van intenties. Visualiseer jezelf al levend in het resultaat dat je wilt behalen en voel de emoties die daarbij horen.

Dagelijkse affirmaties

Affirmaties zijn positieve zinnen die je regelmatig tegen jezelf kunt zeggen om jezelf te motiveren en te herinneren aan je intenties. Bijvoorbeeld: “Ik ben dankbaar voor mijn gezondheid en vitaliteit” of “Ik ben kalm en gecentreerd in elke situatie”.

Het verschil tussen intenties en affirmaties is subtiel maar belangrijk. De affirmatie is een positieve bevestiging van een reeds bestaande staat van zijn, terwijl de intentie gericht is op het zetten van acties en het manifesteren van een gewenste toekomstige staat.

Met andere woorden, de affirmatie is een uitspraak die bedoeld is om een positieve overtuiging te versterken, terwijl intenties zetten gericht is op het actief creëren van een realiteit die nog niet bestaat.

Schrijf het op

Schrijf je intenties op door middel van journalling, bijvoorbeeld in een notitieboekje of op een vel papier en plaats het op een zichtbare plek in je huis. Zo word je er regelmatig aan herinnerd.

Focus op je gevoel

Wanneer je een intentie zet, is het belangrijk om je te richten op het gevoel dat je wilt ervaren wanneer je jouw doel bereikt hebt. Probeer dit gevoel voor te stellen en te voelen alsof je het al hebt bereikt.

Hoe je intenties kunt inzetten om je verlangens te manifesteren

Stel je voor dat je het diepe verlangen hebt om je eigen bedrijf te starten. Om deze intentie te zetten, zou je het volgende kunnen doen:

Maak tijd en ruimte om te mediteren of te visualiseren. Sluit je ogen en stel jezelf voor dat je al een succesvol bedrijf hebt en voel de vreugde en dankbaarheid die hierbij hoort.

Stel jezelf de vraag: wat wil ik echt? Welke stappen moet ik nemen om dit verlangen te realiseren? Wat wil ik voelen als ik mijn bedrijf run? Schrijf de antwoorden op deze vragen op. Maak je geen zorgen over het ‘hoe’ – focus alleen op het ‘wat’ en ‘waarom’.

Formuleer een intentie die past bij jouw diepste verlangen. Bijvoorbeeld: “Ik ben dankbaar voor het runnen van een succesvol bedrijf dat me financiële vrijheid geeft en voldoening geeft in mijn werk.”

Gebruik je gevoel om deze intentie te versterken. Stel jezelf voor dat je deze intentie al hebt bereikt en voel de emoties die hierbij horen – vreugde, dankbaarheid, opwinding, enzovoort.

Laat de intentie los en vertrouw erop dat het universum je zal helpen om deze te manifesteren. Dit betekent dat je de controle loslaat over hoe deze intentie zal worden gerealiseerd en vertrouwt op de synchroniciteit van het leven.

Neem vervolgens actie op de inspiratie die je ontvangt. Dit kan betekenen dat je de juiste persoon ontmoet, een idee krijgt, of een kans ziet die je helpt om je intentie te manifesteren.

Het belangrijkste bij het zetten van intenties is om te onthouden dat het gaat om het verbinden met je diepste verlangens en het vertrouwen op het universum om je te helpen deze te manifesteren. Door je emoties te gebruiken om deze intenties te versterken, verhoog je je vibratie en trek je positieve ervaringen aan die passen bij jouw intenties. 

De samenwerking met het universum is een belangrijk onderdeel van dit proces omdat het universum altijd werkt om ons te helpen onze diepste verlangens te manifesteren, als we er maar voor openstaan en bereid zijn om actie te ondernemen op de kansen die we krijgen.

intenties zetten manifesteren

De voordelen van intenties zetten

Intenties zetten is vergelijkbaar met het creëren van een trechter die oneindige mogelijkheden kan omzetten in een tastbare vorm. Het is als het ware een manier om in verbinding te staan met de oneindige bron van het universum en te voelen welke diepe verlangens er door jou heen stromen en tot uiting willen komen. 

Door deze verlangens om te zetten in intenties, worden ze tastbaar en grijpbaar. Zo ontstaat er manifestatie: het creëren van iets uit het niets. Deze prachtige tool biedt de mogelijkheid om een authentiek leven te creëren dat bij jou past en heeft nog veel meer voordelen:

Versterkt de verbinding met je hogere zelf

Door intenties te zetten, stem je af op je hogere zelf en krijg je meer inzicht in je diepste verlangens en doelen. Dit kan bijdragen aan een gevoel van verbondenheid met jezelf en met iets groter dan jezelf, zoals het universum, de bron of een hogere macht.

Verhoogt je bewustzijn

Het zetten van intenties dwingt je om stil te staan bij wat je echt wilt en nodig hebt in je leven. Hierdoor vergroot je je bewustzijn en creëer je meer helderheid en focus in je gedachten en acties. Het kan zijn dat je zomaar opmerkt dat je leven veel meer in balans maakt, doordat je keuzes maakt die holistisch gezien in evenwicht zijn.

Verbetert je manifestatiekracht

Het universum is gevoelig voor onze gedachten en intenties. Door je intenties te richten op datgene wat je echt wilt, creëer je een positieve energie die het universum aantrekt en manifesteert in je leven.

Bevordert je persoonlijke groei

Intenties zetten kan helpen bij het identificeren van beperkende overtuigingen en gedragspatronen die je groei en ontwikkeling belemmeren. Hierdoor kan je jezelf beter leren kennen en bewuster keuzes maken die bijdragen aan je persoonlijke groei en transformatie.

Brengt meer voldoening en geluk

Wanneer je je intenties manifesteert, ervaar je een gevoel van voldoening en geluk. Dit komt omdat je jezelf toestaat om te leven in overeenstemming met je diepste verlangens en doelen. Dit kan bijdragen aan een gevoel van vreugde en vervulling in je dagelijks leven.

Motivatie

Intenties zetten geeft je ook de motivatie en inspiratie die je nodig hebt om je doelen te bereiken. Het geeft je een duidelijke richting en helpt je om gemotiveerd te blijven, juist op momenten dat je tegen obstakels of weerstand aanloopt.

Vertrouwen

Wanneer je regelmatig intenties zet en deze ook daadwerkelijk bereikt, groeit je zelfvertrouwen. Je ziet dat je in staat bent om je doelen te bereiken en dit geeft je het vertrouwen om meer uitdagingen aan te gaan.

30 voorbeelden van intenties

(Zelf)liefde:

 • Ik geef mezelf dagelijks complimenten en spreek vriendelijk tegen mezelf.
 • Ik vergeef mezelf voor mijn fouten en leer ervan.
 • Ik behandel mezelf met respect en waardering.
 • Ik omarm mijn imperfecties en accepteer mezelf volledig zoals ik ben.
 • Ik geef mezelf regelmatig tijd om te ontspannen en te genieten van de kleine dingen in het leven.

Gezondheid:

 • Ik maak gezonde voedingskeuzes en zorg goed voor mijn lichaam.
 • Ik beweeg regelmatig en houd mijn lichaam fit en sterk.
 • Ik slaap voldoende om mijn lichaam en geest te laten herstellen.
 • Ik verminder stress in mijn leven en creëer een gezonde balans.
 • Ik zoek professionele hulp als ik fysieke of mentale problemen ervaar.

Mindset:

 • Ik focus op mijn eigen groei en vergelijk mezelf niet met anderen.
 • Ik zie fouten en uitdagingen als kansen om te leren en te groeien.
 • Ik geloof in mijn capaciteiten en vertrouw op mijn intuïtie.
 • Ik kies ervoor om positief te denken en mijn gedachten te richten op wat ik wil bereiken.
 • Ik blijf gemotiveerd en gedisciplineerd om mijn doelen te bereiken.

Relaties:

 • Ik streef naar open communicatie en begrip in mijn relaties.
 • Ik omring mezelf met mensen die me steunen en me inspireren om mijn doelen te bereiken.
 • Ik geef liefde en steun aan de mensen om me heen.
 • Ik zorg voor een gezonde balans tussen mijn eigen behoeften en die van anderen.
 • Ik investeer tijd en energie in mijn relaties om ze te laten groeien en bloeien.

Financieel:

 • Ik creëer financiële stabiliteit in mijn leven door verstandige keuzes te maken.
 • Ik werk hard om een succesvolle carrière op te bouwen en voldoende inkomen te genereren.
 • Ik streef naar financiële vrijheid en maak slimme investeringen.
 • Ik waardeer geld als een hulpmiddel om mijn doelen te bereiken en gebruik het verstandig.
 • Ik besteed geld aan ervaringen en dingen die belangrijk voor me zijn.

Leefstijl:

 • Ik streef naar een gebalanceerd leven en creëer tijd voor mijn hobby’s en interesses.
 • Ik waardeer de schoonheid van de natuur en ben zuinig op onze planeet.
 • Ik blijf leren en mezelf ontwikkelen op persoonlijk en professioneel vlak.
 • Ik omarm verandering en zie het als een kans om te groeien en nieuwe mogelijkheden te ontdekken.
 • Ik maak tijd voor zelfzorg en creëer een gezonde werk-privé balans.

De Hundredth monkey-theorie: de kracht van intenties

Het intentie effect is een inspirerend boek als je meer wilt weten over de kracht en de wetenschap van intenties. Lyanne Mctaggart, een wetenschapper, voert veldonderzoek uit en beschrijft de gevolgen van het samenkomen van mensen met een gedeelde intentie. Dit verschijnsel staat bekend als de hundredth monkey effect, waarbij een groep mensen dezelfde intentie deelt en deze verspreidt naar anderen in hun omgeving, waardoor er een grotere impact ontstaat.

Daarnaast beschrijft de auteur dat mensen die positieve intenties sturen naar anderen, hier zelf de effecten van ondervinden. Dit maakt het boek des te boeiender en zet aan tot nadenken over de kracht van intenties en onze invloed op de wereld om ons heen.

Group 6 CopyCreated with Sketch.

Inschrijven nieuwsbrief

Laat jouw gegevens hier achter en wij doen de rest.
Maandelijks zal je op de hoogte gehouden worden.