Recept: Aphrodisiac Chocolat Ordinairy Cake – Lustopwekkend!

Leestijd: 1 minuten

Een Afrodisiacum Chocolade Cake is perfect voor romantische gelegenheden waarin liefde centraal staat, zoals Valentijnsdag. Jolanda bedacht een taart VOL met het stofje afrodisiacum, wat is vernoemd naar Aphrodite: De Griekse godin van liefde, vrouwelijke schoonheid, vruchtbaarheid en seksualiteit. Jep, een taart die BOL staat van de liefde!

Wat is afrodisiacum?

Afrodisiacum is een lustopwekkend, stimulerend en plezier verhogend stofje wat in bepaalde voedingsmiddelen voorkomt. Bijvoorbeeld in: (pure) chocolade, aardbeien, granaatappel pitjes, gojibessen, maca, nootjes (amandelen en pistachenootjes) en chilipepers.

Beslag voor de afrodisiacum chocolade cake:

  • 200 gr Goede kwaliteit pure chocolade
  • 250 gr Boter (plantaardig)
  • 1 el oploskoffie
  • 100 ml havermelk (vol)
  • 250 gr zelfrijzend bakmeel
  • 40 gr cacaopoeder
  • 250 gr basterdsuiker
  • 4 eieren (vrije uitloop 3 sterren) (of nog beter: lokaal bij kipjes die het goed hebben of een egg replacer ter vervanging van 4 eitjes)
  • 150 ml plantaardige crème fraîche
  • 1 theelepel kaneel
  • 1 theelepel vanille poeder
  • 1 theelepel chilivlokken
  • Snufje zout

Ganache:

  • 150 gr pure chocolade van goede kwaliteit
  • 150 gr (vegan) melkchocolade
  • 125 ml haver kookroom
  • 50 gr plantaardige boter.

Topping (optioneel):

  • Granaatappelpitjes
  • Frambozen
  • Aardbeien
  • Chilivlokjes

Benodigdheden:

  • Springvorm (23 cm doorsnede)
  • Bakpapier

Aan de slag:

  1. Verwarm de heteluchtoven op 160 graden Celsius.
  2. Doe de havermelk, de fijngehakte chocolade, de koffie, de boter en kaneel in een hittebestendige kom en smelt deze au bain-marie in een grote pan met licht kokend water (de kom mag het water niet aanraken). Roer tot de massa volledig gesmolten en egaal is.
  3. Haal van het vuur en laat goed afkoelen (tot kamertemperatuur)
  4. Zeef het zelfreizende bakmeel en cacao in een kom en voeg de suiker toe.
  5. Voeg vervolgens de eitjes (of egg replacer) en zure room  en vanille toe en spatel dit bij het chocolademengsel tot een egale massa.
  6. Doe op de bodem van de springvorm wat bakpapier en sluit de rand. Boter de randen in en bedek deze met een dun laagje bloem zodat de taart als deze klaar is makkelijk uit de vorm komt.
  7. Giet het beslag in de springvorm en bak de taart 45 minuten in het midden van de oven, tot je saté prikker eruit komt met ietsje kruimels maar geen beslag.
  8. Laat de taart in de springvorm afkoelen tot kamertemperatuur.
  9. Maak nu de ganache door alle ingrediënten in een hittebestendige kom boven een pan met licht kokend water (au bain-marie) te smelten. Roer goed door tot een mooi glad mengsel en laat dit even (5-10 min) staan.
  10. Haal de afgekoelde taart uit de springvorm en smeer deze in met de ganache.

Garneer naar wens met de afrodisiacum en geniet!

Leave A Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.