Search
Close this search box.

Anne over haar visie op lichtwerk en spirituele groei: ‘hoe ouder de ziel, hoe meer het aankan’

Illuminate Body, Mind And Soul.

Lichtwerkers zijn prachtige zielen. Zij brengen licht en liefde in de wereld. Wat er vaak vergeten wordt is dat juist deze prachtige zielen een lange, pijnlijke reis achter zich hebben liggen. Of dat nu in dit leven is, een vorig leven of in meerdere. Lichtwerkers zijn sterk empathisch. Zij zijn oude zielen die pijn en verdriet met zich mee dragen, maar ook heel veel liefde. Daarom kunnen zij anderen juist zo goed begrijpen en aanvoelen. Ze zijn hard nodig op deze aarde!

Dit schrijven gaat over mijn visie op lichtwerkers, het leven, de dood, karma en spirituele groei. Mijn naam is Anne, gast schrijfster op The Lightworkers Community. Aangenaam!

In mijn vorige leven was ik een ellendig, ongelukkig mens. Ik sloot mijn leven eenzaam en alleen af. ‘Geef mij maar iets terug van waar ik mensen pijn mee heb gedaan’ heeft mijn ziel gezegd voordat het dit leven in kwam. Ik geloof dat karma doorwerkt door alle levens heen. Er bestaat ook zoiets als collectief karma, waarin je als zielsfamilie grote karmische stukken op te lossen hebt. We hebben niet alleen met karma te maken, maar ook met het groeien van de ziel.

Je hoort wel eens dat er kinderen zijn die op zeer jonge leeftijd met nare dingen te maken krijgen. Ik was zo’n kind. De uitspraak ‘alles gebeurt met een reden’ valt vaak niet goed. Het woordje karma kun je beter ook vermijden. De meeste mensen die niet spiritueel ontwaakt zijn kunnen hier niet mee om gaan. Toch geloof ik dat dit een stukje karma van de ziel is, en niet zozeer van het aardse kindje zelf. Want dat is immers onschuldig.

Groei van de ziel

Hoe ouder de ziel, hoe meer het aan kan. Het leven geeft je niets dat je niet aan kunt. We zullen alle soorten gevoelens ooit ervaren, verdeeld over onze levens heen. En zo kan het dus zijn dat je in één of meerdere van je levens op jonge leeftijd voor hete vuren komt te staan.

Lichtwerkers zijn er om de jongere zielen onder ons bij te staan. Een gebeurtenis die voor de één mee valt, kan voor de ander grote impact hebben. Het aardse leven kent veel facetten en kan behoorlijke uitdagingen met zich meebrengen. Net als een kindje dat moet leren lopen, moet een ziel zich leren ontwikkelen. Dat gaat met vallen en opstaan en kan soms erg overweldigend zijn.

Lichtwerkers zijn er niet alleen om zielen bij te staan. Zij hebben ook een eigen proces, en niet te vergeten een aards leven. Als kind ervaarde ik het gemis van warmte. Ik heb geleerd om ‘binnen te spelen’ want daar kán het gezellig zijn. Buiten is geen liefde. Mijn leven begon eenzaam en alleen. Zoals het vorige geëindigd was eigenlijk. Mijn aardse taak was me los maken van het akelige beeld dat ik van de wereld had, en te leren dat er óók mooie mensen zijn die warmte kunnen brengen.

Hoe moeilijk het ook was, ik voelde dat dit mijn voorbereiding is geweest op mijn zielsmissie. Noem het een versterkte intuïtie, een gevoel, iets dat diep vanuit mezelf komt. Ik vertrouw er op dat hetgeen dat mij overkomen is, gebeurd is met een reden. Dit heeft niet per se met mijn aardse leven te maken, maar met de reis van mijn ziel. Het neemt echter niet weg (volgens mij bedoelt ze: Het wil niet zeggen) dat ik alles maar heb laten gebeuren. Integendeel zelfs. Hier komen we terug bij het stuk over de groei van de ziel.

We zijn allemaal mensen met een vrije wil. Het is té makkelijk om je verantwoordelijkheid bij het Universum neer te leggen. Soms wordt er om stil staan gevraagd, soms juist om actie. Als je niet ingrijpt op die cruciale momenten in je leven krijg je dezelfde les in een andere vorm terug. Net zo lang totdat je gegroeid bent als ziel. Been there, done that. De kans is groot dat jij nu ook aan zo’n vervelende levensles terug denkt. Het overkomt ons allemaal. Daar zijn we mensen voor.

Het leven en de dood

Ik geloof dat zowel het leven als de dood vast staat. Daar tussenin zijn er een aantal mijlpalen voor ons vastgelegd. De weg die je er naar aflegt is aan jou. Het kan zijn dat een ziel zo ver afdwaalt dat hij of zij deze mijlpalen niet kan behalen. Deze blijven staan voor een volgend leven. Je komt in dat volgende leven terug om het opnieuw te proberen. Het draagt allemaal bij aan je ervaring van mens zijn.

De dood staat ook vast naar mijn gevoel. In mijn jongen jaren ben ik er een korte tijd ‘tussenuit’ geweest. Het was mijn tijd niet, en dus ben ik terug gekomen. Je kunt je afvragen waarom sommige mensen wel vroeg sterven. Het voelt niet eerlijk. En hoe zit het met diegenen die overlijden door zelfdoding? Hier volgt een korte anekdote die me aan het denken zette;

Een leermeester vroeg zijn leerling naar de stad te gaan. De leerling ging zoals gevraagd op pad, maar kwam bleek en geschrokken terug. Hij had de dood gezien. De dood had hem uitgelachen. Daar was hij zo van geschrokken dat hij terug naar zijn leermeester is gehaast. Per direct besloot hij zijn koffers te pakken en naar de andere kant van de wereld te vliegen. Ver bij de dood vandaan.

De leermeester vond dit een vreemd verhaal en besloot naar de stad te gaan. Daar zag hij de dood staan. Hij liep naar hem toe en vroeg waarom hij zijn leerling had uitgelachen. De dood vertelde de leermeester dat hij hem niet had uitgelachen maar juist verbaasd was om hem te zien. Hij zei; ’Ik grinnikte omdat ik hem hier niet verwacht had. Het zit namelijk zo, ik heb morgen een afspraak met hem aan de andere kant van de wereld”.

Zielsmissie

Ieder van ons heeft een zielsmissie. Iets dat voor jouw ziel in dit leven belangrijk is. Maar voordat we aan deze zielsmissie toe komen dienen we eerst ervaring op te doen in het aardse leven. Op mijn pad kreeg ik te maken met ernstige ziektes, verwaarlozing en schrijnende omstandigheden. Stap voor stap heb ik deze overwonnen en werd mijn zielsmissie helder. Een zielsmissie openbaart zich zodra het tijd voor je is. Je voelt dit aan alles in je lijf. Voor de een gebeurt dit sneller dan voor de ander. We zijn allemaal unieke wezens en we hebben allemaal ons eigen pad te bewandelen.

De zielsmissie van een lichtwerker bestaat in de kern uit licht geven. Het is zelfs noodzakelijk voor hen. Als zij dit niet doen kunnen ze zich depressief en neerslachtig gaan voelen. Niet iedere lichtwerker doet grootse dingen. Sterker nog, de meeste lichtwerkers hebben een positieve en goede invloed op hun directe omgeving en maken daarmee een groot verschil in het collectief. Het is in deze tijd dat lichtwerkers van over de hele wereld opstaan en hun licht laten schijnen. Liefde zal overwinnen!

Waar jij ook staat in het leven op dit moment, besef dat dit alles onderdeel is van het grotere geheel. Je bent een mooi wezen en je mag er zijn. Heb vertrouwen en geduld als je zielsmissie zich nog niet geopenbaard heeft. Jouw tijd komt. Laat je licht schijnen als dit wel het geval is! We zijn allemaal mooie mensen en uiteindelijk zijn we allemaal met elkaar verbonden.

Liefs, Anne

Anne Mulder (@happysoulcoach.anne) Anne is lichtwerker en voelt mensen aan op zielsniveau. Sinds ze op haar versterkte intuïtie durft te vertrouwen neemt haar leven een heel andere vorm aan. Op het moment schrijft ze een spiritueel boek dat op een aardse manier weggezet wordt, bedoeld voor diegene die zich in de duisternis bevinden.
Group 6 CopyCreated with Sketch.

Inschrijven nieuwsbrief

Laat jouw gegevens hier achter en wij doen de rest.
Maandelijks zal je op de hoogte gehouden worden.