Zoek
Sluit dit zoekvak.

De volle maan in Weegschaal op 6 april: relaties en authenticiteit

Illuminate Body, Mind And Soul.

volle maan april

Tijdens de volle maan in Weegschaal op 6 april kunnen we merken dat er een schijnwerper staat op onze relaties en hoe we ervoor kiezen om daarmee te om te gaan. Welke relaties brengen het beste in ons naar boven? Welke overtuigingen zorgen ervoor dat we ons inhouden niet helemaal onszelf durven te zijn?

We worden flink aangemoedigd om onze relationele patronen te onderzoeken en ons bewust te worden van de invloed die deze hebben op onze relaties. Deze maan nodigt ons uit om ons meer te richten op de behoeften en gevoelens van anderen, terwijl we ook aandacht besteden aan onze eigen reacties en emoties. Dit kan ons helpen om conflicten op een meer constructieve manier aan te pakken en om compromissen te sluiten waar nodig.

We kunnen deze tijd ook gebruiken om te reflecteren op onze behoefte aan autonomie en onafhankelijkheid, en om te ontdekken hoe we onze relaties kunnen verdiepen en versterken zonder onszelf te verliezen. Door deze volle maan te gebruiken als een kans om te groeien en te evolueren in onze relaties, kunnen we een gevoel van balans, harmonie en vervulling bereiken. En vergeet niet dat relaties een spiegel zijn van onszelf!

Weegschaal en Ram tijdens de volle maan in weegschaal

De zon staat symbool voor ego en vitaliteit, en in het vuurteken Ram draait alle energie om het individu. Maar in Weegschaal heeft de maan, die emotie en verandering vertegenwoordigt, een andere boodschap: “wij!” Daarom benadrukt deze periode het belang van confrontatie, samenwerking en compromis. Naarmate de focus op het individu tijdens het Ram-seizoen verdwijnt, is het tijdens de volle maan in Weegschaal belangrijk om rekening te houden met anderen.

De energie van de nieuwe maan in Ram vraagt ons om gedurfd en besluitvaardig te zijn en snel actie te ondernemen. Weegschaal – geregeerd door Venus, de planeet van liefde en schoonheid – herinnert ons eraan om ons te verbinden met ons hart vanuit deze plek te leven, te handelen en met anderen te communiceren. Andersom nodigt het ons uit om een realistische blik te werpen op de relaties die ons niet langer dienen en om moedig te zijn om los te laten wat niet meer voor ons werkt. Denk bijvoorbeeld aan relaties met een scheve verhouding van wederkerigheid, conflicten en negativiteit.

Het kan zijn dat we – vanuit liefde en zachtheid – afscheid moeten nemen van relaties en omstandigheden die niet meer resoneren met wie we zijn en waar we naartoe willen groeien. Het teken Ram helpt hierbij om niet te blijven hangen in besluiteloosheid, maar om ook daadwerkelijk knopen door te hakken.

Innerlijke balans en gezonde relaties

De energie van Weegschaal draait om innerlijke vrede en balans. Wanneer we ons te veel richten op de buitenwereld en ons laten meeslepen door de energie, emoties, gedachten en gedrag van anderen (zoals negativiteit en conflict), kan dit ons in onbalans brengen.

Om terug te keren naar ons natuurlijke evenwicht, is het belangrijk om ons te verankeren in ons hartcentrum, ons wezen. Dit is de basis voor het creëren en behouden van innerlijke vrede. In de komende periode is het cruciaal om trouw te blijven aan jezelf, te vertrouwen op je eigen vaardigheden en vanuit zelfvertrouwen en zelfliefde verbinding te maken met de wereld om je heen.

De energie van de volle maan kan je hierbij ondersteunen, omdat het je de kracht geeft om los te laten wat je niet langer dient en je bevrijdt van emotionele ballast. Het is tijd om te vergeven, te genezen en verder te gaan vanuit een diepere verbinding met jezelf en degenen die je steunen op deze reis. Door bewust te worden van je eigen grenzen en behoeften, en deze duidelijk te communiceren, kun je meer authentieke en bevredigende relaties opbouwen.

Weegschaal herinnert je eraan dat relaties een belangrijk onderdeel zijn van het leven en dat we allemaal met elkaar verbonden zijn. Het is belangrijk om te koesteren en te versterken wat je al hebt, terwijl je jouw eigen heelheid en autonomie behoudt. Door je te omringen met mensen bij wie je jouw masker kunt afzetten, kan je in je kracht staan en ben je op je allerbest. Door gezonde grenzen te stellen en onze behoeften te communiceren, kun je evenwichtige en bevredigende relaties opbouwen.

Laten we ons door deze volle maan op 6 april laten inspireren om te werken aan harmonieuze relaties terwijl we trouw blijven aan onszelf.

Bekijk onze maankalender om te ontdekken wanneer de volgende volle maan zal verschijnen en mis geen enkel magisch moment!

volle maan april

Sanne-Lotte

Op 14 februari 2021 richtte Sanne-Lotte de Lightworkers Community op. Na een uitdagende periode in haar leven ontdekte ze het pad van bewustzijn, zingeving en energiewerk. Dit bevestigde wat ze diep van binnen altijd al wist: er is zoveel meer!
Group 6 CopyCreated with Sketch.

Inschrijven nieuwsbrief

Laat jouw gegevens hier achter en wij doen de rest.
Maandelijks zal je op de hoogte gehouden worden.