Mannelijke energie in balans – De legende van de adelaar en de condor

Leestijd: 2 minuten

De legende van de adelaar en de condor representeert onze mannelijke en vrouwelijke energie. Wanneer je deze twee vogels in je leven in balans brengt, dan heeft dit een diep transformerende werking. Innerlijke onrust maakt plaats voor evenwicht. De definitie van balans tussen mannelijke en vrouwelijke energie is voor iedereen uniek. Voel goed hoeveel van elke energie resoneert met jou. In dit artikel lees je wat je kunt doen om je adelaar – je mannelijke energiebalans- in evenwicht te brengen.

De balans in kaart brengen

Overweeg welke aspecten van het mannelijke en vrouwelijke op verschillende gebieden in je leven (werk, relaties, liefde, gezin) met jou resoneren. Noteer in een dagboek (bijvoorbeeld met behulp van journaling) hoe jouw eigen typische mannelijke en vrouwelijke energie aanvoelt en hoe deze zich uit in je gedrag. Zet beiden eens naast elkaar en voel bewust. Welke van de twee energieën is meer of minder voelbaar in je lichaam, emoties, denken en zelfs in je energieveld? Hoe komt dit tot uiting?

Kenmerken van mannelijke energie

Stel je voor dat je minder je adelaar (mannelijke energie) inzet dan je condor (vrouwelijke energie). Hoe kun je deze dan in harmonie brengen? De Adelaar gaat voornamelijk over groei en heeft een voorwaartse beweging. Als je je afvraagt hoe je jouw mannelijke energie krachtiger in je systeem kunt integreren, ga dan eens aan de slag met de kwaliteiten die bij de adelaar horen. Dit zijn bijvoorbeeld: focus, vertrouwen, loyaliteit, logica, leiderschap, actie en efficiëntie. Zodra je bewust waarde gaat hechten aan deze kwaliteiten, dan zie je het terugkomen in het dagelijks leven.   

Het hoeft maar een kleine verandering in je dagelijkse routine te zijn, om je bewust te worden van het mannelijke deel in jezelf. Het brengt je weer naar de diepere wijsheid die al in je schuilt.  

Praktische tips ter bevordering van je mannelijke energie

Start met actief zijn: Neem het initiatief om doelen te stellen, plannen te maken en toe te werken naar waar je van droomt. Voed je innerlijk vuur. 

Maak opnieuw verbinding met jezelf en je innerlijke krijger: Om een ​​sterke verbinding met de energie van de adelaar energie op te bouwen, zijn onder meer het beoefenen van vechtsporten zoals (kick)boksen bevorderend. Daarnaast zijn krachtige oefeningen, begeleide visualisaties, yang yoga en artistieke zelfexpressie passende activiteiten. 

Wees je bewust van je houding: De manier waarop je jezelf gedraagt, weerspiegelt je innerlijke balans tussen mannelijke en vrouwelijke energie (deze inspirerende Tedx Talk gaat over hoe onze houding onze staat van zijn beïnvloed). Hoewel het in het begin misschien ongemakkelijk en vreemd is, zal het verbeteren van je houding je helpen om je onbewuste een signaal te sturen dat je wel degelijk zelfverzekerd, kalm en veilig in jezelf bent. Dit is een eenvoudige manier om in contact te komen met je mannelijke energie. 

Stil zijn: Een van de meest mannelijke dingen die je kunt doen is stil zijn. Trek je regelmatig terug en beoefen meditatie waarbij je niet beweegt en volledig geaard bent in de ruimte. Observeer de emoties en gedachten die voorbijkomen zonder je erin mee te laten slepen.

Breng tijd door met mannen: Observeer het verschil in de energie wanneer je tijd doorbrengt met mannen.  Deze tips zijn bedoeld om je eigen mannelijke energie te vergroten. Wanneer je juist vindt dat je mannelijke energie al genoeg ontwikkeld is in jou, ga dan meer opzoek naar je Condor, je vrouwelijke energie. Meer over vrouwelijke energie lees je in dit artikel

Deze tips zijn bedoeld om je eigen mannelijke energie te vergroten. Wanneer je juist vindt dat je mannelijke energie al genoeg ontwikkeld is in jou, ga dan meer opzoek naar je Condor, je vrouwelijke energie. Meer over vrouwelijke energie lees je in dit artikel